Taman sam ┼ítela napisati da nam se Advent tiho pri┼íuljal, onda mi se zapali lampica – ni se do┼íuljal, dogalopiral je na krilima konzumerizma. Ko Pegaz. Ve─ç mesec dana du─çani se ble┼í─Źiju, reklame vri┼íte o najlep┼íim svetkima ikad, i kak onda morem napisati da se do┼íuljal…

Da se leto omeknulo – je. I sako leto ide nekak br┼że i br┼że. Je, negdu veli da su leta samo broj. Jesu, al kad ima┼í na hard disku vi┼íe nek u projekciji, i ni neka utjeha. Ma ne smeta mene kad si ko zapali lampice ili sve─çu, dragom Bogeku tak sejeno. Niti su lampice niti sve─Źice ono kaj je Advent. Ali da je lepo tak sve─Źano se pripremati za najve─çi ro─Ĺendan od kad je sveta i veka – je. Sako vreme ima svoje i ni mogu─çe zaustaviti promjene koje su neminovne.Bilo bi lepo, kad bi svi skupa, osim onog kaj se vidi, osvetlili i ono kaj se ne vidi. Sva svetla ovog sveta nemru meknuti kmicu z du┼íe, ak se ne priredimo za Bo┼żi─ç onak kak se ┼íika. Nada, mir, ljubav, radost – ─Źetiri sve─Źe za ─Źetiri poruke adventskih nedeli. Svaka je smislena na svoj na─Źin i kad bi nas se samo malo doteknulo, bili bi bolji ljudi i svet bi bil lep┼íe mesto. Ali mi ne bumo ─Źuli kaj nam sve─Źe poru─Źuju, nek bumo videli ─Źija je lep┼ía i vek┼ía.

Zavist – rak rana ovog naroda, koja izjeda i grize i navek daje okida─Ź za start u utrke ─Źija je trava zelenija. Otu─Ĺenost – ba┼í me briga za druge. Lakomost – i ja bi, i meni treba i jo┼í nemam dosta. Mr┼żnja, likovanje – nek mu bu, drugo ni ni zaslu┼żil. Podmuklost – z jednom te gladim, z drugom ti srce vadim.

Moglo bi se toga jos nabrojiti al’ ─Źemu? I ovo je preve─Ź. Mo┼żda da negdu sti┼ía larmu, mo┼żda bi se ─Źulo kaj Advent ima za re─çi. Dolazi nam Najve─çi, i da sva svetla ovog sveta svetle i trube fanfare, ako nismo otprli Njega u sebi, sve bu ostalo samo na vanjske dekoracije. A nutra – pusto┼í i kmica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za za┼ítitu protiv spama. Saznajte kako se obra─Ĺuju podaci komentara.