Svečani obred primanja Svete potvrde ili Krizme održan je jučer u prepunoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini.

Taj skrament čini jedan od najvažnijih sakramenata, a osim što znači potvrdu svoje vjere i pripadnost crkvi, simbolično označava i ulazak djeteta u svijet odraslih.

Misno slavlje i podjelu sakramenta u kojem su sudjelovali i mladi iz našeg mjesta, predvodio je pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.

Naš župnik i dekan velikogoričko-odranskog dekanata vlč. Đuro Sabolek u završnim riječima zahvale je rekao:

“I na kraju ovog radosnog slavlja, želim se zahvaliti dragome Bogu za ovaj dan. Za najveći Božji dar kojeg je darovao ovoj zajednici, a to su životi ovih naših mladih.

Bogu hvala za taj dar života. Moji krizmanici, rastite u dobre ljude, Božja stvorenja. Nikad ne zaboravite da ste Božji dar svojoj obitelji, svojoj domovini i da Bog proviđa svakome od vas zadaću života. Ono što je rekao otac biskup, pokoji puta nije laka, ali je srcu radost i nada. “

Veliku važnost samom obredu dali su i kumovi na koje će se uvijek moći osloniti, a koji će krizmanike zauzvrat učiti, usmjeravati i biti im podrška u njihovom daljnjem životu.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.