Na blagdan svetog Petra i Pavla 1975.godine u Rimu dvadesetoricu mladića papa Pavao VI. zaredio je za svećenike. Među njima bio je i dekan Velikogoričko-odranskog dekanata i dugogodišnji vukovinski župnik vlč. Đuro Sabolek.
tmp_6619-duro40-3-305007531

29.05, na isti dan 40 godina kasnije, u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini vlč. Sabolek pred svojim župljanima odslužio je misu zahvalnicu za dosadašnju službu. U posebnoj nakani jučer su bila šestorica svećenika koji su zaređeni zajedno s njime, a koji su preselili u vječnost, te 14-orica svećenika koji još vrše svoju službu.

-Zahvaljujem se svima vama koji ste molili za svećenike, i koji ste molili i za mene, hvala i onima koji su me špotali i to je potrebno. Preporučam u molitve svećenička zvanja i zahvaljujem dobrom Bogu na svemu što mi je darovao, na njegovoj providnosti da budem navjestitelj njegove riječi, to mi nije bilo nikad teško. Hvala i vama svima koji ste pomogli da ova župna zajednica ima svoj život, za svaku molitvu, za svaku pjesmu, a Bog neka za me providi dokle još, neka mi uzme zdravlje, neka mi uzme sve, samo da mi ostane radost svećeništva –poručio je velečasni Sabolek.

Pred kraj svete mise članovi župnog Pastoralnog vijeća otkrili su malo iznenađenje koje su „iza leđa“ zajedno s kapelanom Tomislavom Krajačićem pripremali za župnika. Kratkim govorom učitelj Željko Mikulin u ime svih župljana čestitao je jubilej velečasnom Saboleku i zahvalio se na njegovom radu u vukovinskoj župi koju vodi već 28 godina, pa je bila neizbježna i pokoja suza.

tmp_6619-duro40-11984601328Kao mali znak pažnje župniku je poklonjen buket 40 ruža za 40 godina rada, crtež pape Pavla VI., a stigao je i blagoslov pape Franje iz Vatikana. Sabolek je pozvao sve okupljene u crkvi da se pridruže na druženju u dvorištu župnog ureda. Tamo se naposljetku okupilo 70-ak župljana, a bila je to idealna prilika da zajedno sa župnikom pogledaju i kratku snimku mlade mise koju je vlč.Sabolek služio u kolovozu 1975.godine u župi Svetog Vida i Svetog Jurja u rodnom Mađarevu.

Jučer na blagdan Velike Gospe župljani Župe Vukovina zahvalili su mu se kipom Majke Božje Vukovinske, koji je rad akademskog kipara Vida Vučaka iz Starog Čiča.

 

tmp_16131-djuro3-305007531 Izvori: vgdanas.hr i facebook Lijepo naše Turopolje.

 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.