Počelo je Došašće. Razdoblje došašća ili adventa – prema latinskoj riječi adventus, koja znači dolazak – u crkvenoj je liturgijskoj godini vrijeme pripreme za blagdan Božića. Početak adventa u Mraclinu obilježen je danas pred mnogobrojnim vjernicima ispred crkve svetog Vida paljenjem prve od četiriju adventskih svijeća. Na adventskom vijencu koji simbolizira vječnost, vjernost i pobjedu, prva svijeća predstavlja nadu u dolazak Isusa Krista.

Današnji obred predvodio je kapelan Marko Čolak, na čemu mu osobito zahvaljujemo. Nakon obreda uslijedilo je kratko druženje mještana uz kavu i kolače. Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način sudjeluju u organizaciji Adventa u Mraclinu. Na izradi adventskog vijenca zahvaljujemo Loreti Gerić, Darinki Kos, Vesni Tafri, Jelici Šimun i Vjekoslavu Kovačiću, dok za organizaciju druženja nakon obreda zahvaljujemo Vesni Tafri, Jelici Šimun te Blaženki i Zlatku Kosu. Posebice velika zahvala našem župniku vlč. Đuri Saboleku na podršci u organizaciji.

Mraclinci su ponovno pokazali slogu i zajedništvo. Kroz vrijeme adventa moramo se pripremati u zajedništvu, jer je došašće vrijeme koje nas sve treba dodatno povezati i okupiti kao obitelj. Današnje okupljanje dokaz je tome – o čemu svjedoče i fotografije Vladimira Vinetića – a pozivamo vas da i slijedeće tri nedjelje sudjelujete u obredima paljenja adventskih svijeća.

“Palimo prvu adventsku svijeću, Svijeću proroka i Svijeću nade. Ovo slabašno svijetlo znak je naše želje za Bogom dok se male nade brzo gase. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti.

Ovo je svjetlo i znak naše molitve. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili u nama trag. Uklonimo tamu iz svoga života i budimo drugima blagoslov.

Pomolimo se.

Bože, darivatelju života, u nama si upalio želju da te tražimo. Pohitao si nam ususret da se nađemo u tvome zagrljaju. Svojoj si Crkvi, nama vjernicima, darovao Duha Svetoga, oslobodio nas grijeha i preporodio nas na novi život. Pomozi nam ostati budnima, osjetljivima i spremnima da te radosno prihvatimo. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen”


Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.