Danas smo nakon mise na našem adventskom vijencu upalili i četvrtu svijeću, svijeću ljubavi. Veliko hvala našim svećenicima: župniku gospodinu Đuri Saboleku i kapelanu Marku Čolaku na zajedničkoj molitvi te našem crkvenom zboru na pjesmi.

Naš prvi adventski vijenac napravljen je na inicijativu UO KUD-a “Dučec”, a u njegovoj su izradi sudjelovali: Vjekoslav Kovačić čija je tvrtka “Kova” izradila postolje za vijenac te Darinka Kos, Loreta Gerić, Jelica Šimun i Vesna Tafra koje su ga osmislile i napravile. Prilikom izrade vijenca, pićem i kolačima počastili su nas Damir i Štefica Šafar, a kavom Ankica Galeković. Zahvaljujemo se i Suzani Klapšec Macenić koja nam je posudila suncobran, kako se naš vijenac nebi oštetio.

Svake nedjelje upriličeno je druženje na kojem smo se počastili pićem, kolačima i kiflicama. Tako su nam Zlatko Kos Boys i njegova Blaženka kuhali kavu i vino, kolačima nas je počastila Marija Kovačić Kovina, a finim kroasanima i orahovcem iz domaće radinosti, Stjepan Čunčić Braco. Bilo je i fine rakije koju su donesli Zlatko Galeković Joe i Vjekoslav Kovačić, a tople slane kiflice svake je nedjelje u košari donosila Vesna Tafra.

Ovom se prigodom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali i doprinijeli da vrijeme Došašća obilježimo na dostojanstven način. Nadamo se da će okupljanje oko vijenca ubuduće postati tradicija u našem Mraclinu, jer prilika je to da se svi poslije mise i paljenja svijeće malo podružimo i popričamo.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.