Fotografije: Vlado Vinetić

Advent je osobito vrijeme! Zeleni adventski vijenac, svijeće, adventske pjesme i posebni liturgijski tekstovi pomažu nam u pripremi za Božić.

Kapelan Tomislav Krajačić služio je misu u našoj crkvi i u svojoj propovijedi napomenuo koliko je važno da ne ostanemo samo na vanjštini, nego da nađemo put do bitnoga.
Mi trebamo vremena za nas same; vrijeme tišine, gdje ponovo možemo doći do daha i jedni druge susresti u dobrom zajedništvu.

Slavljenje došašća kao i svake nedjelje i dane blagdana, upotpunio je i obogatio Crkveni pjevački zbor iz Mraclina uz orgulje Vlade Cvetnića Mileka.

Svaki put kad netko stane pred ljude želeći im navijestiti evanđelje treba imati na umu da za čovjeka svakog vremena nisu presudni događaji iz prošlosti, niti oni iz budućnosti. Presudna je uvijek sadašnjost. Jer sadašnjost odzvanja pitanjima. Danas je potrebno izići na kraj sa svojim trpljenjem, strahovima, siromaštvom, grijehom, krivnjom i drugim tegobnim dimenzijama života. Danas je potrebno doživjeti ohrabrenje, oproštenje, djelotvornu ljubav. No to ne znači da možemo živjeti bez razmišljanja o prošlosti i budućnosti. Svake nedjelje zajednički ispovijedamo svoju vjeru. Našem »vjerujem« pripada niz događaja koji su se dogodili u prošlosti, kojima nismo sami svjedočili, kao i niz događaja koji se još nisu dogodili, koje očekujemo. Naša vjernička sadašnjost svoj korijen ima u prvom Isusovu dolasku u slabosti tijela, a svoju puninu će pokazati u njegovu slavnu dolasku na kraju vremena. Došašće započinje pozivom na molitvu i budnost, na razmišljanje o posljednjem Isusovu dolasku, da bi naši životi danas (sada) postali propusni za njegova nadahnuća i poticaje. Tu se jasno vidi da došašće nije tek priprava za Božić. Došašće je početak liturgijske godine.

Crkvu je za ovaj blagdan aranžirala i dekorirala Cvjećarnica i Vrtlarija Benjamin a puno toga odvijalo se uz budne oči i pomoć obitelji Brankice i Mladena Kasunića.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.