Foto: Vlado Vinetić

Ove subote, 26. kolovoza, održan je V. malonogometni turnir “Firme”. Ove godine su na turniru sudjelovale četiri ekipe: PPS Galeković, Kova, Čistoća i Cvjećarna Anamarija.

Svrha ovoga turnira nije osvojiti prvo mjesto, nego prihodima olakšati djelovanje selekcija mladeži NK Mraclina tijekom cijele sezone. I ovoga puta NK Mraclin u tome je uspio, pa premda ove godine nije bilo toliko puno ekipa i gledatelja, potrošnja hrane i pića bila je više nego dobra. Turnir je počeo oko 16 sati, završetak je bio oko 23 sata, a najvatreniji akteri kući su otišli oko 1 sat u noći.

Prvi dio turnira bio je koncipiran na način da je svaka momčad igrala sa svakom, a drugi dio na ispadanje. Tako su se u polufinalu sastali nogometaši Čistoće i Cvjećarnice Anamarije, te PPS Galeković i Kova. Nakon boljeg izvođenja sedmeraca u obje utakmice u finale su prošli Cvjećarnica Anamarija i PPS Galeković.

Nogometaši Cvjećarnice Anamarija odlično otvaraju finale i nakon nekoliko minuta vode 2:0, ali sredinom drugog djela nogometaši PPS Galeković vraćaju utakmicu na početak. No, četiri minute pred kraj susreta Cvjećarnica postiže odlučujući pogodak, te dolazi do naslova. Sasvim zasluženo jer su prikazali najbolji nogomet i pobjedili u svih šest odigranih utakmica.

Uz najbolje ekipe, proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Najbolji golman je Mario Tandarić Bubi (Cvjećarnica Anamarija), najbolji strijelac Kristijan Blažinčić (Kova), a najbolji igrač Danijel Zgodić (PPS Galeković). Turnir je dobro organiziran, proveden u dobrom raspoloženju, te se svi vesele organizaciji istog iduće godine.

Facebook komentari