Foto: Mladen Štuban

Karmel je slika Blažene Djevice Marije koja je osjenjena Duhom Svetim poslala mjesto Božje prisutnosti svima onima koji žeđaju za Bogom živim. Ona nas uči kako slušati i živjeti i razmatrati Božju riječ, kako biti ustajan u molitvi. Karmelsko zajedništvo naše braće i sestara prisutno je u crkvi više od 800 godina.

Tko ima Boga ni u čemu ne oskudijeva. Upravo tu prolaznost svega ovozemaljskog vidimo u ovom svijetu gdje se nalazimo. Velika sveta Terezija rekla nam je da je Bog prepoznatljiv u liku Isusa Krista, raspetoga i uskrsnuloga. Stoga je izrekla onu poznatu istinu – Samo je Bog dostatan!
Zahvalni za svjetlo dobrote koje nam je zasjalo po Blaženoj Djevici Mariji, molimo za naše očeve majke, za naše obitelji, da budu ispunjene strahopoštovanjem pred dragim Bogom, pred životom i pred vječnošću.


– Neka nam Marija Gospa Karmelska pomogne držati onaj samilosni pogled vjere.
Upravo odvjetnici Hrvatske povjeravamo svoju sadašnjost, svoju budućnost, sebe i svoje obitelji. Neka nas prati nebeski zagovor Blažene Djevice Marije, njezina zaštita da živimo ovaj život poput nje – rekao je u svojoj propovijedi na misnom slavlju, velečasni kapelan Matija Vragović.

Velečasni Matija je na završetku mise priorici samostana našoj dragoj sumještanki Časnoj majci Ilijani Cvetnić čestitao imendan koji je 20. srpnja. Časna majka 21. kolovoza slavi 50. obljetnicu njezinih svetih zavjeta i redovničkog služenja Gospodinu, Bogorodici, Karmelu i crkvi.

Foto-galerija: Zvonimir Šafar i Mladen Štuban