Foto: Mladen Štuban

Župnik i dekan vlč.  Đuro Sabolek predvodio je jutarnje misno slavlje u crkvi samostana Kraljice Karmela u Brezovici kojem su prisustvovali naši brojni župljani.

– “Dok je Isus putovao sa svojim učenicima, uđe on u jedno selo. Žena neka, imenom Marta, primi ga u kuću. Imala je sestru koja se zvala Marija. Ona sjede do nogu Gospodinovih i slušaše riječ njegovu. A Marta bijaše sva zauzeta posluživanjem pa pristupi i reče: ‘Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne.’ Odgovori joj Gospodin: ‘Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti.” – pročitavši današnje evanđelje naš je župnik nastavio – Časne sestre iz ovog Karmela također su izabrale bolji dio. Ova zajednica živi snažnim životom tu životnu odluku pokore koju su u potpunoj zreloj savjesti i svijesti odabrale da zatvorene u tom svijetu molitve i pokore. Gospa im je uzor, ona im zagovornica. Dok se mnogi samostani zatvaraju, ova zajednica otvara nove zajednice molitelja. Zahvalimo našim sestrama, zahvalimo dragome Bogu jer one su ta ljepota Karmela, one su dar slave Božje i svojim životom, svojom žrtvom, svojom ljubavlju, one su na slavu Božju. Molite za nas slabe ljude. Skrušimo se u svom srcu i  Bogu zahvalimo za dar ovog dragog Karmela – poručio je, između ostalog, župnik u svojoj propovijedi.

Kao i svake godine, nakon svete mise gosti Karmela imali su priliku isprobati autohtone, posebne kolače koju su pripremile vrijedne ruke samostanskih časnih sestara.

Foto galerija: Mladen Štuban

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.