Na današnjoj Izbornoj skupštini Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. sc. Željko Cvetnić, dosadašnji član suradnik Akademije, izabran je za redovitoga člana HAZU.

Akademik Željko Cvetnić (Mraclin, 1963.) diplomirao je na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu 1990. godine, a doktorirao 1996. Od 2007. bio je ravnateljem Hrvatskog veterinarskog instituta, izdigavši za svojih mandata ovu ustanovu među nositelje znanstvenoga života Hrvatske. Bogat znanstveni rad u domovini i u međunarodnim veterinarskim krugovima obilježile su, između ostalog, Nagrada HAZU iz područja medicinskih znanosti za 2010. godinu, te izbor za člana suradnika HAZU, dvije godine potom. Naslov koji je Akademija dodijelila Željku Cvetniću rezime je njegovoga dosadašnjeg doprinosa struci – ne samo onoga dijela ostvarenog na znanstvenome nego i na, danas nezaobilaznom, menađerskom polju.

Izbor akademika Željka Cvetnića nije jedina poruka koju je izborna skupština HAZU poslala Mraclinu. Naime, na istoj sjednici redaktor portala mraclin.hr Ratko Cvetnić, na prijedlog Razreda za književnost HAZU, izabran je za člana suradnika Akademije.

rc03

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.