Kao i svake godine, u nedjelju 10. veljače, velečasni župnik, dekan Đuro Sabolek, i župni vikar, velečasni Marko Čolak, poveli su vjernike naše župe u Krašić. Tamo ih je posljednjeg dana Devetnice dočekao naše gore list, velečasni Ivan Vučak, koji vjersku zajednicu u Krašiću vodi od 2017. godine. Svim pristiglim hodočasnicima velečasni je zaželio dobrodošlicu te ih pozvao na križni put i svetu ispovijed prije početka svete mise koja je bila u 17:00 sati. Glavno misno slavlje predvodio je prof. dr. sc. Tonči Matulić.

– Danas, na blagdan Stepinčeva 2019. godine, 59 godina od uspostave toga blagdana, radujemo se i kličemo, jer je naš blaženik okrunjen neuvelim vijencem. Bio je progonjen, bio je guran, obaran, bio je vrijeđan, ponižavan. Ta podmukla laž uvukla se bila i u neke vjerne kuće. I u vjerne duše uvukla se sumnja u njegovu pravednost, u njegovu čestitost, u njegovu vjernost. Da, poput Gospodina Isusa Krista, naš blaženik bio je ponižen. Kao što su to bili i svi proroci ranije. Ali je našao obilnu milost u Gospodinu, zato jer mu je bio vjeran, jer nije popustio pod nasrtajima zla i laži. Jer je ljubio Boga više od vlastitog fizičkog života, jer je ljubio bližnjega kao samoga sebe, jer je ljubio Crkvu kao Kristovu zaručnicu. Toliko je ljubio istinu da je za nju bio spreman i umrijeti. Alojzije Stepinac je blažen jer je zadobio blago progonjenih zbog pravednosti. Alojzije Stepinac je blažen jer je zadobio blago progonjenih koji baštine Božje kraljevstvo. Alojzije Stepinac je blažen jer je zadobio blago vjernosti ljubavi prema Gospodinu koji mu je ovdje na zemlji priskrbio privremeni progon i pogrdu, ali zato mu je na nebu priskrbio plaću neprolaznoga vječnog života. Plaću vječne mučeničke krune. Njegov život nam je sol kojom je posoljena ova naša napaćena, krvlju natopljena, hrvatska zemlja – rekao je u svojoj propovijedi, između ostalog, velečasni Matulić.

Nakon misnog slavlja i molitve za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca, domaćini su kao i svake godine, sve goste počastili čašom kuhanog vina, čajem i kobasicama. U tebe se, Gospodine, uzdam!