Katica Galeković i vlč. Domagoj Koružnjak (foto: Mladen Štuban)

Nakon današnje nedjeljne svete mise, naši mještani oprostili su se od dosadašnjeg kapelana, vlč. Koružnjaka. U ime župljana iz Mraclina gđa Katica Galeković predala je našem kapelanu skroman poklon u znak zahvalnosti za lijepih proteklih godinu dana te mu se obratila prigodnim riječima

– U svoje ime, u ime svih prisutnih i onih koji danas nisu mogli biti s nama, želim se zahvaliti za sve u ovih proteklih godinu dana. Zahvalni smo Gospodinu što smo upoznali vaše ljudske i svećeničke kvalitete: blag, skroman i pristupačan mladi svećenik koji je uvijek na raspolaganju svojem stadu. Žao nam je što nismo zajedno dočekali završetak obnove naše kapelice stradale u potresu kako bi nam bar jednu misu odslužili na oltaru našeg zaštitnika sv. Vida. Naša župa je velika i vjerujemo da ste obavljali puno posla za koji mi nismo ni znali, zato Vam od srca puno hvala za sve što ste učinili za nas. Hvala vam za svaku svetu misu odsluženu u našoj župnoj crkvi, a posebno za svaki dolazak u Mraclin i svaku svetu misu odsluženu u ovom Domu. Hvala Vam za svaki sakrament Svete obitelji, hvala vam za svako bolesničko pomazanje, hvala vam za sakramente krštenja, vjenčanja, svete pričesti i svete potvrde. Hvala vam što ste bili uz nas u našim teškim trenucima kada smo se opraštali od svojih najmilijih ispraćajući ih s ovog svijeta na vječni počinak. Hvala vam na trudu kojeg ste uložili u podučavanje naše djece kroz vjeronauk i pripreme za druge sakramente. Ne mogu ne spomenuti Vašu divnu gestu kojem ste nas dirnuli u srce i koja će trajno ostati urezana u nama. Naime 20. srpnja 2023. navršila se četvrta godišnjica od strašne tragedije u kojoj je život položio naš mladi vatrogasac, naš dragi Ivan Galeković. Toga ste dana došli u svečanoj vatrogasnoj uniformi pokloniti se i pomoliti na njegovo vječno počivalište. Ostaje mi zamoliti Vas da nam oprostite naše propuste kojih je sigurno bilo. Možda smo vas ponekad doveli u neugodnu situaciju riječima ili dijelima. Nemojte nam naše pogreške uzeti za zlo jer mi smo samo mali i grješni ljudi, svatko sa svojim vrlinama i manama. Ostaje nam samo da Vam poželimo sve najbolje u dodijeljenoj Vam župi i da molimo Gospodina da Vas vodi na Vašem svećeničkom putu. Da Vam podari dug, sretan i blagoslovljen život, duševno i tjelesno zdravlje i sve što je potrebno u Vašem pozivu, ali i u privatnom životu. Molimo da Vas čuva i prati Majka Božja Vukovinska i naš zaštitnik sv. Vid. Usuđujem se zamoliti Vas da nas se ponekad sjetite u svojim molitvama. Sjetite se Mraclina i našeg Turopolja. Iskreno se nadamo da ćemo se još koji puta sresti. Uvijek ste nam dobrodošli i naša vrata i srca uvijek su vam otvorena – rekla je na kraju gospođa Katica.

U svojem oproštajnom obraćanju vlč. Domagoj rekao je kako je danas pri dolasku također na pameti imao dvije riječi: hvala i oprostite!
– Hvala vam što ste me prihvatili ovako lijepo, radosno i otvorena srca. Hvala što ste svakodnevno sudjelovali na svetoj misi. Uvijek sam znao kad ću doći na oltar da će me pratiti pjesma i da neće biti “tiha misa”. Godinu i četiri dana je proteklo između odlaska vašeg Ivana Galekovića i našeg Davora iz Kustošije, koji je također stradao kao vatrogasac. Inače i moja majka je, kao djevojka, prije tridesetak godina bila na svadbi Đurđice Galeković i plesala u ovom Društvenom domu, tako da sam s Mraclinom bio povezan i prije svoga svećeništva. Odlazim u Zaprešić gdje me također čeka zahtjevna služba. Ova Župa me je osposobila za to i moći ću si sigurno sve organizirati kako treba. Vas ću se sjetiti u svojim molitvama kao i svi kapelani koji su dosad bili s Vama. Oprostite što sam zbog brojnih obaveza možda ponekad bio i malo nervozniji nego bi to doličilo svećeniku. Kao mladomisnik uzeo sam geslo koje će me u životu spuštati da se previše ne uzdignem. Kada je sveti Petar vidio da Isus nije osoba kao i svaka druga poklonio Mu se i izrekao te dvije rečenice: “Idi od mene” i “Grješan sam čovjek, Gospodine!”

Ono što vam ostavljam kao zalog ili kao zadaću je da molite za vašeg novog kapelana, koji se također zove Domagoj, da uspije pronaći način kako će čim bolje funkcionirati u Župi. Da vam prenese obilje milosrđa koje je i on sam primio iz ruku biskupa po sakramentu svetoga reda. Na kraju vam svima još jednom hvala na daru, ali i na lijepih godinu dana provedenih ovdje, u raspjevanom Mraclinu!

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.