Nakon malo više od mjesec i pol dana pauze, nogometaši Mraclina 23. srpnja krenuli su s pripremama za novu sezonu. Kao što je već objavljeno, seniorsku momčad, s izmjenjenim kadrom u odnosu na prošlu sezonu, u novoj će voditi Nino Matković. Naime, zbog poslovnih obaveza našu momčad napustili su Prelec, Japec, Debijađi i Krklješ, dok je Bermanac odlučio nastaviti igrati u susjednom Turopolju. Kao nova pojačanja s nama su Mislav Starčević, Jurica Kompes, te povratnici nakon kratke stanke, Juraj Cvetnic, Matija Roginić i Boždar Turković. Pod upitnikom se nalazi još nekoliko igrača od prošle sezone, a do početka prvenstva klub će probati angažirati još nekoliko pojačanja.

Do sada su odigrane dvije prijateljske utakmice. Na domaćem terenu poraženi smo rezultatom 0:2 od Zeline, a u Glini poraženi smo od Banovca 1:0. Poslovne obaveze i godišnji odmori u velikoj mjeri stvarali su poteškoće u održavanju treninga i odigravanju utakmica, no očekujemo da ćemo nakon Gospe biti u punom sastavu. Tijekom tjedna odigrat će se prijateljska tekma, a za vikend utakmica Kupa NSZZ-a u Banovu kod momčadi Bana Jelačića.

Za dva tjedna počinje prvenstvo, a raspored nas nije mazio. Prva dva kola gostujemo u Kupincu i Pisarovini, 3. kolo smo slobodni, 4. gostujemo kod druge momčadi Gorice, a tek u 5. kolu očekujemo prvu domaću utakmicu, na Grabi protiv Naftaša Ivanića. Prema tome prvu domaću prvenstvenu utakmicu sportski zaljubljenici moći će vidjeti 14. rujna.

U novoj sezoni pionire će i dalje voditi Krunoslav Kos Kićo, a kadete dvojac Željko Cvetnić i Sonny Boy Dražić. Kao i većina klubova u našoj okolici do sada smo imali problema s brojem djece, te ovim putem još jednom pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Prije nekoliko dana započeli smo s uređenjem infrustrukture. Teren Nove grabe poznat je diljem Županije kao jedan od najboljih, a pokušat ćemo ga i održati takvim. Prošlog tjedna na novom terenu počela je i akcija bojanja ograde, koja je vapila za rekonstrukcijom. Svakoga dana veliki broj volontera od jutra pa do kasnih popodnevnih sati prionuo bi na posao. Ovom akcijom Nova graba poprimit će svoj izvorni izgled, te ponovno dobiti sjaj u našim očima. Budući da se radi o velikom opsegu posla, radovi još uvijek nisu gotovi, a svi koji žele pomoći mogu se uključiti. Ovim putem zahvaljujemo braći Bilanović i firmi Chromos boje i lakovi koji su nam pomogli u nabavi boje.

U subotu se održava još jedan Turnir firmi, koji već nekoliko godina priređujemo sa svrhom pomoći našim najmlađim uzrastima. Pozivamo sve željne igre da se prijave, a ostale da nam se pridruže u dobroj atmosferi, cugi i klopi.

Vidimo se na terenima Grabe.

Vaš NK Mraclin

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.