Foto: Vesna Tafra

Društvo žena „Anđela Lovreković” treću godinu za redom organizira događanje „Po starinski” koje će se održati u subotu 31. kolovoza 2019. na Drevovom gruntu u Mraclinu (Braće Radić 66).

„Anđele” su se i ove  godine potrudile prirediti bogatu ponudu starinskih jela, a tema je kukuruz i jela od kukuruznog brašna. Tako će se uz kukuruzne i bijele žgance, moći probati i žgančeci od sira i kukuruznog griza, kukuruzni kruh i kruh od pšeničnog brašna iz krušne peći, kiflice od kukuruznog i bijelog brašna, plata „Po starinski” – na kojoj će se naći „Danka”, kobasica od kukuruznog brašna i suhog mesa, suho meso i domaći sir te jaja na salatu. U ponudi jela biti će i turopoljska kotlovina s grahom, te nezaobilazni štrukli s tropom. „Anđele” će ponuditi i domaće starinske kolače, a moći ćete uživati i u kuhanom kukuruzu.

Foto: Vesna Tafra

Program počinje u 16 sati radionicom „Ukrasimo se kukuruzom” i dječjim igrama pod nazivom „Starinske igre s kukuruzom”  kroz koje će se djeca igrati gradeći kućice od tulinja, te se natjecati u lupljenju kukuruza lupačem, prenošenjem kokica na žlici, jedenjem kokica iz zdjelice bez pomaganja rukama, štafetnom prenošenju kukuruza u klipu, te pomicanju tulinja slamkom. „Anđele ovom prigodom pozivaju roditelje da dođu s djecom i prijave ih na radionicu i dječje igre. Voditeljica je Jelena Kos, a za malene su „Anđele” priredile sokove, bombone i kokice.

I ove godine „Anđele“ imaju goste: Udrugu žena „Gudovac” iz Gudovca, sa kojom imaju lijepi prijateljski odnos, a prvi puta dolazi i Društvo žena „Druge” Rokovci – Andrijaševci. Obje udruge prirediti će izložbu svojih ručnih radova.

Od 19 sati zabavljat će vas TS „Lajbeki”.