Svetkovina Tijela i Krvi Kristove i ove godine je svečano proslavljena. Svetu misu na otvorenom i procesiju predvodio je kapelan Matija Vragović. U ovoj tradicionalnoj svetkovini – koja je zbog radova na uređenju župne crkve preseljena pred Župni dom u Starom Čiču – sudjelovalo je mnoštvo župljana.

– U nama je Božja snaga, u svakome od nas je sila Duha Svetoga koju primamo u euharistiji. Bog djeluje u nama i u svakome od nas. Ta Božja ljubav nije vidljiva kroz neku apstrakciju nego kroz nas koji se hranimo na stolu Njegova tijela i krvi. Zato budimo odvažni, budimo hrabri, budimo radosni jer Bog je po Isusu Kristu pomirio svijet sa sobom. Budimo Njegova svita u ovome svijetu i vremenu, da već danas preko nas dragi Bog ostvaruje Božje kraljevstvo ovdje na zemlji a onda živeći u zajedništvu s njima postanemo dionici stola u Nebeskom kraljevstvu.  Danas slavimo tajnu Krista euharistijskoga. – rekao je vlč. Matija.

Odmah nakon svete mise uslijedila je tradicionalna tijelovska procesija koja je krenula od Župnog dvora do raspela prema Vukovini, pa do kapelice Svetog Jurja i natrag.

Foto galerija: Mladen Štuban

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.