Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića u povodu Godine milosrđa organizira šestodnevno štovanje neraspadnutoga tijela drugoga proglašenog hrvatskog sveca i zaštitnika Godine milosrđa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu.

Zagreb, (IKA) – U kapucinskome samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi u petak, 8. travnja održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni programi pojedinosti vezane uz dolazak svečeva tijela u Zagreb od 13. do 18. travnja.
Ovo je prvi put da je tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u našoj sredini, a i on sam je za života rijetko bio u Hrvatskoj, rekao je gvardijan samostana fra Juro Šimić. Dolazak tijela sv. Leopolda za hrvatske kapucine je velik, povijesni događaj, no dodao je, kako je to i velik događaj za čitav hrvatski narod, kojemu je svetac pripadao i uvijek rado isticao tu pripadnost. Znamo iz života sv. Leopolda kako je on čitavim svojim bićem čeznuo da djeluje među svojim hrvatskim narodom, rekao je o. Šimić, te nastavio: „Znamo da je sv. Leopold lijepo prihvaćen u hrvatskome narodu; posvećene su mu mnoge crkve i kapele, što svjedoči da je prihvaćen kao omiljeni svetac u hrvatskome narodu”.

Cijeli raspored:

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.