Svečana misa Uskrsnuća

Sinoć smo vazmenim bdijenjem ušli u najveću svetkovinu – Uskrs. Obred Vazmenog bdijenja predvodio je kapelan Tomislav Krajačić u župnoj Crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije. Vazmeno bdijenje kršćansko je bogoslužje kojim se slavi Isusovo uskrsnuće u noći između Velike subote i Uskrsa. Ovo je najvažnija sveta misa u liturgijskoj godini kojom počinje uskrsno vrijeme. Prvi se put izgovara “Aleluja” nakon razdoblja Korizme.

Uskrsne mise u Vukovini i Mraclinu

DSCN1063

Uskrsnu misu u župnoj crkvi predvodio je dekan Velikogoričko-odranskog dekanata i vukovinski župnik vlč. Đuro Sabolek koji je u svojoj propovijedi zaželio svim župljanima sretan i blagoslovljen Uskrs:

„Dao Bog da u svakome od nas uskrsne novi čovjek, stvorenje koje je stvorio Bog, a ne stvorenje koje smo mi kreirali svojim egoizmom, svojom sebičnošću i bezljudnošću. Neka taj novokreirani čovjek u nama umre, neka bude pokopan duboko u našem životu. A u svima nama neka ponovno uskrsne Božje stvorenje koje ljubi, koje svijetli u ovom svijetu poput luči ispunjene istinom, mirom i dobrotom. Dao nam Bog živjeti onako kako nas je On stvorio kako bi naš dom bio dom mira, dom stvaranja i ljubavi.“

DSCN1002

Današnju svečanu svetu misu u našoj kapeli Svetog Vida predvodio je kapelan Tomislav Krajačić. Uskrs je blagdan kojim slavimo Isusovo uskrsnuće, dar Očeve ljubavi prema svome Sinu i ljudskom stvorenje. To je početak vječnog života našeg Spasitelja nakon njegova ljudskog života i pregorke muke na Kalvariji, istaknuo je kapelan u svojoj propovijedi.

DSCN1007

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim čitateljima i svim ljudima dobre volje želi uredništvo portala Mraclin.hr !

Uskrsnu_Isus_doista

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.