Foto: 01portal.hr

Povodom godišnjice smrti dugogodišnjeg tajnika Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Davora Štubana koji nas je napustio prošle godine u 57 godini, delegacija goričke Zajednice predvođena predsjednikom Goranom Kovačićem i tajnikom Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Marijom Makarun obišla je posljednje počivalište i položila cvijeće i upalila svijeće, piše 01portal.hr.

Kroničar goričkog sporta u svakoj je sredini Turopolja ostavio neizbrisiv trag, a među svojim sportskim prijateljima ostat će živjeti kroz brojna sportska druženja, kao i djela u kojima je čuvao od zaborava turopoljski sport i istinske legende. Nedosanjanin san ostao mu je Muzej turopoljskog sporta, za koji se još uvijek prikuplja građa, ne bi li jednog dana ugledao svjetlo dana.

Foto: 01portal.hr

-Njegov opus u sportu je golem, kako u sportskom novinarstvu, sportskom izdavaštvu, radu u njegovom NK Mraclinu, pa sve do ideje o osnivanju sportskog muzeja. Njegova ideja i želja da se nađe prostor u kojem bi pokrenuli muzej sporta bila je velika. Ta njegova želja konačno se ostvarila preseljenjem u novi prostor, a onda nas je iznenada Davor napustio. Ovim putem koristim još jednom priliku da zamolim sve naše sportske djelatnike, sportašice i sportaše, trenere i sve sugrađane koji u svojim kućnim zbirkama imaju nešto što pripada povijesti turopoljskog sporta da nam se obrate i da što prije formiramo muzej sporta Turopolja koji će nositi ime našeg dragog Davora Štubana- rekao nam je predsjednik ZSUGVG, Goran Kovačić.

Foto: 01portal.hr

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.