Sestra Ilijana Terezija od Karmelske Gospe Cvetnić protekle je subote svečanom zahvalnicom obilježila 50. godina od redovničkih zavjeta. Misno slavlje u Karmelu Brezovici predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, uz kojega je ovom prigodom bilo dvadesetak koncelebranata, kanonika, svećenika i redovnika te ministranata i čitača. 

Nakon Evanđelja koje je otpjevao prečasni Matija Pavlaković, s. Ilijana T. obnovila je svoje zavjete i obećala Gospodinu posluÅ”nost, čistoću i siromaÅ”tvo po Prvotnom Pravilu i konstitucijama bosonogih karmelićanki Reda Blažene Djevice Marije od Gore Karmela. Na kraju misnoga slavlja i slavljenica se obratila nazočnima, zahvalivÅ”i Bogu, Majci Božjoj i sv. Josipu na daru redovniÅ”tva i svetih zavjeta, te je okupljenima uputila tri riječi, tri misli: ā€˜hvalaā€™, ā€˜Božji smoā€™ i ā€˜Bog je s namaā€™.

Sestri Ilijani, naŔoj dragoj Ankici Mamulinoj, čestitamo na jubileju i želimo da joŔ mnoge godine provede u službi Karmelskoj Gospi te molitvama prati svoj Mraclin.

Foto: Foto-Ljubek
Foto: Foto-Ljubek