Foto: Josip Kasunić

Predvečerje je badnjega dana. Sve je mirno i spokojno puno topline i svjetla. Okićeni bor s mnogo lampica i šarenih kuglica nagovještava radosni trenutak rođenja Spasitelja svijeta. Anđeoska pjesma odjekuje svijetom: Gloria, gloria in excelsis Deo. Vesele se svi: staro i mlado, vjernici i nevjernici. Obitelj je na okupu kod blagdanskog stola.

Foto: Jasna Čunović

Za nas Mraclince sreća i radost je još veća jer će večeras, nakon pune tri godine misa polnočka biti u našoj obnovljenoj kapeli sv. Vida. Tu radosnu vijest smo primili s velikim oduševljenjem. Obnova je trajala, ali se isplatilo. Vodilo se računa o svakom detalju, crkva izgleda veličanstveno.

Foto: Zvona Šafar

Kad zazvone crkvena zvona rijeka ljudi slijeva se sa svih strana, a u crkvi se zapjeva ona najljepša pjesma: Tiha noć, sveta noć. Srce zaigra od sreće, a i oni koji dolaze jednom godišnje na misu mislim da ne ostanu ravnodušni. Kroz ove tri godine mnogih naših prijatelja, rodbine, roditelja nema više među nama. Preselili su se u vječnost. Njihova mjesta u crkvi zamijenit će neki drugi ljudi, ali oni će uvijek ostati s nama i u našim mislima. Vjerujem da će se oni danas zajedno s nama veseliti i pjevati gore u nebeskim prostranstvima.

Gospodin nam je darovao svog Sina da nas otkupi i spasi od grijeha i htio da se rodi u štali na slami. Budimo i mi poput malog djeteta, promijenimo svoje loše navike, zle misli, riječi i djela kako bismo čista i otvorena srca dočekali Njegov dolazak. Želim svima blagoslovljen i radostan Božić. Neka prestanu ratovi i neka umukne oružje. Neka nestane neprijateljstva i mržnje. Neka nestane gladi i patnje.

U novoj, 2024. godini daj nam Bog zdravlja, veselja i zdravog razuma.

Foto: Zvona Šafar