Foto: Zvonimir Šafar

“Ovo nisu riječi rastanka nego riječi zahvale”  – rekao je jučer naš, sad već bivši kapelan vlč. Marko Čolak predvodeći svoje – zasad posljednje – misno slavlje u kapeli sv. Vida u Mraclinu. A prije svega, kako je naglasio, svi skupa zahvalimo Bogu. 

Jer Bog, koji bdije nad našim putovima, dao je da se ukrste staze Mraclinaca i ostalih župljana naše župe s pastoralnom stazom vlč. Marka, već na samom njenom početku. A tri godine, ma kako to zvučalo kratko, stvorile su bezbroj veza između župljana i njihovog vikara, i svega se toga Marko Čolak spomenuo u svojoj zahvali, svojevrsnom prisjećanju, vrlo emotivnom kako za njega tako i za sve nazočne vjernike. Podsjetio nas je da sve što život nosi gledamo u svjetlu Božje providnosti kako bismo znali cijeniti darove koje On neprestano stavlja pred nas. Na kraju svoga obraćanja vlč. Čolak toplo je preporučio zajednici novoga kapelana, vlč. Matiju Vragovića poručivši mu ono što smo znali čuti i od ostalih  dosadašnjih kapelana naše župe: da će u župniku Saboleku imati najvrjedniji ovozemaljski oslonac i potporu. 

Vlč. Čolak prelazi na novu, zahtjevnu dužnost župnika u zagrebačku župu u Španskom. Svakako da je tome pridonio izvrstan dojam koji je ostavio u dosadašnjem radu, na čemu mu se u ime mraclinskih župljana zahvalila Maja Vinetić. Pratit će ga naše molitve kao što će i nas pratiti molitve našega dosadašnjega kapelana, vječito nasmiješenog velikog dječaka, velečasnog Marka Čolaka.

Foto-galerija: Zvonimir Šafar