U četvrtak, na svetkovinu Tijelova, sveta misa je u 11 h samo u župnoj crkvi. Nakon toga će biti procesija sa Presvetim.

U petak je patron naše župe Pohod Blažene Djevice Marije. Svete mise taj dan bit će u 11 h župska misa i u 18 h za one koji će taj dan raditi. Toga istog dana, dakle u petak, u 15 h biti će sveta ispovijed za naše krizmanike i njihove roditelje i kumove.

U subotu 1. lipnja u 10 h biskup Šaško dijeliti će sakramenat Svete potvrde. Misa je u 10 h i pod tom misom je dijeljenje sakramenta. Naš kapelan zove roditelje naših krizmanika 29. svibnja  u 20 h da se sretnu radi dogovora o krizmi.

U nedjelju neće biti svete mise po župnim kapelicama jer nam 2. lipnja dolazi u posjetu naš nadbiskup, preuzvišeni Dražen Kutleša, da posveti župnu crkvu nakon obnove. Prema Kanonskom propisu kad su veći zahvati na crkvi koja je posvećena i svetim uljem pomazana nakon završetka radova slijedi blagoslov. Sveta misa će biti u 11.30 h.

Crkvu u Mraclinu, koja nije posvećena već blagoslovljena, nakon okončanja radova u ime nadbiskupa blagoslovit će dekan Norbert Koprivec, u nedjelju 16. lipnja u 11 h.  

Facebook komentari