Na po─Źetku Devetnice Majci Bo┼żjoj Vukovinskoj dekan vl─Ź. ┼żupnik┬á ─Éuro Sabolek uz prisutnog ┼żupnog vikara Matiju Vragovi─ça, na┼íeg Ivana Vu─Źaka i biv┼íe vukovinske kapelane vl─Ź. Mladena Benka, i Marka ─îolaka,┬á zazvao je Bo┼żju milost na vjernike.

–  Bog neka blagoslovi i svojim blagoslovom obdari sve va┼íe molitve, ┼żelje i pro┼ínje. Dragi Bog nam daje milost da mo┼żemo biti sigurni. Budimo bez bojazni i bez straha.

Ovogodi┼ínju Devetnicu na ─Źast Gospi Vukovinskoj predvodio je pre─Źasni Matija Pavlakovi─ç, rektor Me─Ĺubiskupijskog sjemeni┼íta u Zagrebu koji je nakon pozdrava sve─çenicima i vjernicima poru─Źio:

–  Radosni smo ┼íto mo┼żemo ┼żivjeti susret u ovoj velikoj crkvi Pohoda Bla┼żene Djevice Marije u Vukovini, susret koji otvara neke nove susrete. Dolaze─çi k vama, donosim pozdrave sjemeni┼ítaraca koji su duhovnoj povezanosti sa svima nama mole─çi Marijin zagovor i za┼ítitu u ovoj Devetnici i svetkovini Velike Gospe.

Molimo Gospodina da svojim blagoslovom zahvati nas i sve koji su se otvorili radosnoj vijesti, tra┼że Gospodina i dopu┼ítaju da ih on prona─Ĺe. Sve koji otkrivaju puteve poziva i crvene zauzetosti slu┼żenja evan─Ĺelju po slu┼żenju bli┼żnjima. Svatko od nas molitve svoje u srce ti stavlja. Mlado i staro, Gospo na┼ía Vukovinska. Pru┼żi nam ruku, vodi nas, pod okrilje svoje maj─Źinsko primi nas.  I kada ni┼íta ne vrijedi i ni┼íta ne valja, sklopljene ruku usrdno te mole – Zdravo Marijo Gospo Vukovinska usli┼íi nas!

U svjetlu aktualnih epidemiolo┼íkih mjera vukovinsko nogometno igrali┼íte pokazalo se dovoljno velikim da primi gotovo uobi─Źajeni broj pro┼ítenara koji su na sredi┼ínjem misnom slavlju obilje┼żili blagdan Velike Gospe, na┼íu Veliku me┼íu. Kako je naglasio vl─Ź. pre─Ź. Tomica ┼áestak koji je predvodio ovu koncelebraciju, na ovom igrali┼ítu obi─Źno igraju 22 igra─Źa, a “nas tisu─çu, koliko nas se danas okupilo, sudjelujemo u utakmici dobra i zla koja traje kroz ─Źitavu ljudsku povijest”. Marija je primjer kako se treba postaviti u toj borbi, naglasio je vl─Ź. ┼áestak u svojoj propovijedi, te ju je stoga njen Sin sa─Źuvao trule┼żi groba i uznio duhom i tijelom u nebesku slavu.

Svoje zadovoljstvo odzivom vjernika nije krio ni na┼í ┼żupnik vl─Ź. ─Éuro Sabolek zahvaliv┼íi svima koji su u ovim uvjetima omogu─çili da se proslava blagdana i Devetnice koja je tradicionalno prethodila Velikoj me┼íi odr┼że na na─Źin na koji smo navikli a napominjemo da su – uz sve─çenike, koji su do┼íli iz dekanata, biskupije, ali i izvan nje – svoj obol misnome slavlju dali i na┼íi banderijalci.

Foto: Zvonimir ┼áafar, Nenad Kova─Źi─ç-Krempi, Mladen ┼átuban, Cityportal i VG Danas.