Ovih dana prije točno 20 godina u internetskom metaverzumu se po prvi puta pojavio jedan mraclinski proizvod: web-stranica NK Mraclin, na mrežnome mjestu free-zg/htnet.hr/nk-mraclin. Mladen Štuban, kao osoba koja je stajala u tehničkom i novinarskom zasnovu tog pothvata, sabrao je sjećanja na sve etape “internetske revolucije” u selu, kao i na ono što je ovoj povijesti weba predhodilo. A tu se u prvom redu misli na skupinu dvadesetgodišnjaka iz osamdesetih, koji su se uključili u tada sveprisutno oživljavanje omladinske medijske scene i pokrenuli bilten “Kosa”.

Pobrojavši više od sedamdeset suradnika tiskanih i internetskih stranica Štuban je u svojoj knjizi dao živ i zanimljiv pregled zbivanja u digitalnom Mraclinu, koji su doveli do današnjeg portala mraclin.hr, glasila koje u sebi sintetizira sve napore iz prethodnih dvadeset godina kao i one iz još prethodnijih osamdesetih. Stoga u sklopu Dučecovih spelancija sa zadovoljstvom najavljujemo promociju Štubanove knjige, koja će se održati u nedjelju 19. studenoga, s početkom u 16.30 h u našem Društvenom domu. Uz autora o knjizi će govoriti novinar HRT-a i pisac Vedran Kukavica, urednici i suradnici portala Matija Kos, Stjepan Galeković i Ratko Cvetnić, a u glazbenom dijelu priredbe nastupit će Vokalisti sv. Josipa pod vodstvom maestra Dražena Kurilovčana.

Izdavač i organizator priredbe, KUD Dučec, poziva da se po završetku službenoga dijela svi nazočni priključe prigodnom turopoljskom domjenku.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.