Fotografije: Vlado Vinetić

Najvažniju vijest jučerašnjeg dana zaprimili smo prije samog početka utakmice. Prela se javio iz rodilišta gdje je očekivao rođenje svog prvog djeteta, djevojčice. Ovom prilikom roditeljima i maloj Dori želimo sve najbolje.
Seniori Mraclina svoj prvi tjedan priprema zaključili su subotnjom utakmicom protiv navijačke skupine GPP. Obje ekipe bile su oslabljene za nekoliko igrača, a u momčadi GPP-a posebice se osjetio nedostatak prva dva vratara koji u svakoj utakmici donose sigurnost. Zbog toga na vratima su se smjenjivali treći, četvrti, peti, šesti i u jednom trenutku sedmi vratar. Igrači GPP-a prvi su izlašli na teren kako bi se što bolje ugrijali, te stigli na radnu temperaturu. Početak utakmice obilježila je velika i rovovska bitka, s velikom inicijativom NK, dok se GPP orijentirao na kontre. Prije početka utakmica očekivalo se veliko trpanje od strane igrača NK, no to se nije dogodilo, a GPP je pružio bolju partiju nego što se to od njih očekivalo. Treba spomenuti da je momčad GPP-a imala tanku klupu, sa samo jednom zamjenom, a najtužniji trenutak dogodio se nakon par minuta igre kada se Marko Kekec zvani MM (mraclinski Messi) ozlijedio, te nije mogao nastaviti igru. Zbog svega navedenog, na prvi pogodak se čekalo 25 minuta. Vidjeli su članovi GPP-a da mogu biti ravnopravan suparnik, te da ne mogu primiti pogodak. Zbog toga, a i zbog motivacije seniorske momčadi, igrači GPP-a se dogovaraju da bi bilo bolje da im puste koji gol kako u seniorskoj momčadi ne bi došlo do prevelike svađe, već da to ostane na nekoliko nervoznih povika.
Prvo poluvrijeme završava rezultatom 3:0, a nastavak igre donio je rošade u momčadi NK koja je imala na dispoziciji velik broj igrača, te su svi osjetili čar igre u drugom poluvremenu. Nove i svježe snage seniora, te fizička nepripremljenost igrača GPP-a rezultirala je slabijom igrom u nastavku. Igra se odvijala samo na polovici GPP-a koji je zaprijetio tek nekoliko puta iz kontri i polukontri. Utakmica je završena rezultatom 6:0 koji opisuje, ali i ne opisuje stvarno stanje stvari na terenu.
Seniorska momčad mogla je, ali i trebala pobjediti sa većom razlikom. GPP se prikazao svojom požrtvovnošću i zalaganjem, dok će seniorska momčad morati još puno raditi kako bi došla na onu razinu koja se od nje očekuje. Prvu priliku za to imati će u srijedu kada će se odigrati prijateljska utakmica protiv juniora Gorica na gradskom stadionu.
Nakon utakmica odigralo se i treće poluvrijeme u kojem je momčad GPP-a debelo porazila seniorsku momčad. Zahvala svim sudionicima na terenu, ali i onima oko terena koji su još jednom pokazali ljubav prema nogometu.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.