Foto: Filip Galeković

Danas je osmi dan kako vjernici iz našeg mjesta svakodnevno s polaskom u 18 sati, hodočaste u čast Majci Božjoj Vukovinskoj čije je proštenište starije od bistričkog.

Od 6. do 14. kolovoza vjernici  se devetnicom pripremaju za župno proštenje, svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo – Veliku Gospu. Svaku večer devetnica započinje u 19 sati marijanskom pobožnošću i krunicom, a u 19.30 sati je pjevana večernja misa s misijskom propovijedi, dok se na kraju mise moli posvetna molitva Gospi Vukovinskoj te ophodi oko oltara.

hodocasce1Uz župnika, ujedno dekana Velikogoričko-odranskog dekanata preč. Đuru Saboleka i župnog vikara Tomislava Krajačića devetnicu prevodi i propovijeda Ivica Cujzek, prefek bogoslova u Nadbiskupskome bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. Svakog dana je prilika za ispovijed.

Na svetkovinu Velike Gospe svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će vlč. Cujzek na nogometnom igralištu iza crkve. Mise će biti i u 7, 9 i 18 sati.

U mjestima koja pripadaju župi Vukovina, autobus koji besplatno prevozi hodočasnike kreće u 18.30 sati iz Okuja, pa kroz Mraclin, Buševec, Turopolje, Rakitovec i ostala usputna mjesta i dolazi  do župne crkve. Za sve one iz Velike Gorice koji bi htjeli na devetnicama u čast Gospi Vukovinskoj potražiti duhovnu okrjepu, a nemaju mogućnost vlastitog prijevoza mogu pogledati vozni red autobusa za Vukovinu na stranicama ZET-a: s autobusnog kolodvora u V. Gorici kroz Vukovinu prolaze linije 325 Vukojevac i 305 Turopolje.

hodocasce2

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.