Foto: Kronike Velike Gorice

U posljednjih šest mjeseci u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Startup VG provedena je edukacija budućih poduzetnika i pokretača startup projekata pod stručnim vodstvom iskusnih i poznatih mentora.  Programu su se priključili i naši mještani Josip Kos i Fabijan Kos koji su 23. rujna, posljednjeg dana edukacije, na tzv. Demodayu, predstavili svoju poslovnu ideju, odnosno mobilnu aplikaciju pod nazivom “Agrofitness”. 

Ideja o aplikaciji “Agrofiness” sinula je tijekom jednoga kasnovečernjeg razgovora između inženjera strojarstva i magistra agronomije. Glavno pitanje bilo je kako olakšati uzgoj povrća mladim obiteljima, djeci, pa i svim zainteresiranima koji nemaju puno znanja o uzgoju. Josip i Fabijan su aplikaciju doveli do visoke razine dovršenosti, no za sam završetak potrebno je još rada i truda. Dečki se nadaju da će to biti u što kraćem roku.

Aplikacija “Agrofitness” pomagala bi, dakle, svim ljudima koji su voljni uzgajati vlastito zdravo i svježe povrće, no boje se da je to teško izvedivo, da zahtijeva puno rada i veliku površinu vrta. Aplikacija će raditi na način da olakša ljudima uzgoj povrća količinski i prostorno onoliko koliko je potrebno za  jedno kućanstvo ili koliko je to moguće s obzirom na prostor predviđen za vrt. Aplikacija bi na dnevnoj bazi javljala korisniku kako, što i kada napraviti da povrće bude što ukusnije, zdravije, a prostor za uzgoj da bude maksimalno iskorišten kroz cijelu godinu. Također aplikacija bi bila od velike koristi i ljudima koji žive u stanu, a žele uzgojiti svoje povrće na ograničenom prostoru.

Želimo našim dečkima puno uspjeha u realizaciji projekta!

Foto: Kronike Velike Gorice i Josip Kos

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.