Foto: Kronike Velike Gorice

U posljednjih ┼íest mjeseci u prostorijama Poduzetni─Źkog inkubatora Startup VG provedena je edukacija budu─çih poduzetnika i pokreta─Źa startup projekata pod stru─Źnim vodstvom iskusnih i poznatih mentora.  Programu su se priklju─Źili i na┼íi mje┼ítani Josip Kos i Fabijan Kos koji su 23. rujna, posljednjeg dana edukacije, na tzv. Demodayu, predstavili svoju poslovnu ideju, odnosno mobilnu aplikaciju pod nazivom “Agrofitness”. 

Ideja o aplikaciji “Agrofiness” sinula je tijekom jednoga kasnove─Źernjeg razgovora izme─Ĺu in┼żenjera strojarstva i magistra agronomije. Glavno pitanje bilo je kako olak┼íati uzgoj povr─ça mladim obiteljima, djeci, pa i svim zainteresiranima koji nemaju puno znanja o uzgoju. Josip i Fabijan su aplikaciju doveli do visoke razine dovr┼íenosti, no za sam zavr┼íetak potrebno je jo┼í rada i truda. De─Źki se nadaju da ─çe to biti u ┼íto kra─çem roku.

Aplikacija “Agrofitness” pomagala bi, dakle, svim ljudima koji su voljni uzgajati vlastito zdravo i svje┼że povr─çe, no boje se da je to te┼íko izvedivo, da zahtijeva puno rada i veliku povr┼íinu vrta. Aplikacija ─çe raditi na na─Źin da olak┼ía ljudima uzgoj povr─ça koli─Źinski i prostorno onoliko koliko je potrebno za  jedno ku─çanstvo ili koliko je to mogu─çe s obzirom na prostor predvi─Ĺen za vrt. Aplikacija bi na dnevnoj bazi javljala korisniku kako, ┼íto i kada napraviti da povr─çe bude ┼íto ukusnije, zdravije, a prostor za uzgoj da bude maksimalno iskori┼íten kroz cijelu godinu. Tako─Ĺer aplikacija bi bila od velike koristi i ljudima koji ┼żive u stanu, a ┼żele uzgojiti svoje povr─çe na ograni─Źenom prostoru.

┼Żelimo na┼íim de─Źkima puno uspjeha u realizaciji projekta!

Foto: Kronike Velike Gorice i Josip Kos

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za za┼ítitu protiv spama. Saznajte kako se obra─Ĺuju podaci komentara.