Srijeda navečer bila je posvećena poeziji i glazbi. Večer je organizirao i vodio Ratko Cvetnić. Čuli smo stihove Željke Cvetković, Stjepana Čunčića, Vlaste Horvat, Antuna Galekovića, Tomislava Galekovića Brke, Marije Kovačević, Đurđe Jandriš-Parać, Slavice Sarkotić i Stjepana Viteza, neke u izvedbi samih autora, a neke u interpretaciji Dučecovih izvođača Vesne Tafre i Pere Hubaka. U glazbenom dijelu večeri autorskim skladbama predstavili su se Siniša Belošević te mraclinski tamburaški sastavi Alibi i Lajbeki. Mraclinci i gosti neskriveno su uživali u kajkavskoj poeziji, a po reakcijama na druženju poslije priredbe očito je da su uživali i sami pjesnici. Kako je napomenuo jedan od gostiju, dr. Marinko Šišak, pročelnik Odsjeka kroatologije sa Hrvatskih studija, gotovo je nevjerojatno da pjesnička večer okupi toliko publike.

Ipak, vrhunac raspoloženja došao je na samom kraju večeri kad je premijerno izvedena pjesma “Mraclin, selo milo” koju je na tekst Brke Galekovića uglazbio Ivan Đuričić, a koju su uz pratnju tamburaškog orkestra i vokalne skupine KUD-a „Dučec“ maestralno izveli Ladovi pjevači Dijana Banek i Dražen Kurilovčan. Publika je tražila da se izvedba ponovi i sudeći po tome da su Mraclinci na nogama dočekali završne taktove moglo bi se bez pretjerivanja reći – Mraclin je dobio svoju himnu.

Napominjemo da je pjesma snimljena u Mraclinu, u Riff studiju Vladimira Rogana, a svaki je posjetitelj na poklon dobio CD sa pjesmom.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.