Foto: Vlado Vinetić

Naš župnik vlč. Đuro Sabolek predvodio je misno slavlje u drugoj nedjelji došašća.
Ove i sljedeće nedjelje za evanđelje imamo zgode o Ivanu Krstitelju kao isposniku koji se sprema za nastup Božjeg kraljevstva i kao propovjedniku koji zove na obraćenje zbog skorog nastupa Kraljevstva po Mesiji. Ova je nedjelja radosni poziv na obraćenje, ne toliko kao odustajanje od grijeha koliko kao otvaranje za novost koju Bog sprema. U popričesnoj molimo, pošto se nahranimo od stola Božje riječi i posvećenog kruha, da se “u svjetlu Božje mudrosti zemaljskim dobrima pravilno služimo a za nebeskim težimo”. Ni u liturgiji ne zaboravljamo da živimo u materijalnom svijetu, ali prosimo da ostanemo otvoreni za nebeska dobra koja su već dostupna, a Bog ih sprema u još većem izobilju cijeloj Crkvi i svakomu od nas.
KUD Dučec i njihov predsjednik Vjekoslav Kovačić-Kova, organizirali su prigodno i svečano druženje uz paljenje druge svijeće na adventskome vijencu ispred naše kapele. Isti prelijepi događaj će uslijediti i u narednim nedjeljama sve do Božića.

Očistimo uši svoga srca te čujmo Božji glas, kako bismo poput Krstitelja u ovom svijetu bili Božji glasnogovornici. Kako bismo i svojim glasanjem i glasovanjem, bili glas Božji koji viče u pustinji života našega naroda.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.