Fotografije: Vlado Vinetić

Okuje je u suradnji Crkve i Mjesnog odbora prvi puta na dan svog zaŔtitnika i patrona Krista Kralja proslavilo Dan mjesta.

Svečanost je otvorio predsjednik Mjesnog odbora Željko Dvorneković koji se je osvrnuo na minuli rad u kojem su zabilježili puno aktivnosti koje su trajale sve do dočeka Nove godine, kada je prema njegovom miÅ”ljenju, među žiteljima i članovima odbora doÅ”lo do zasićenja.

Zatim je pozvao dekana i župnika Đuru Saboleka da se obrati s par riječi.
-Okuje nije moglo dobiti izvrsnijeg uzora i zagovornika nego Å”to su dobili Isusa Krista. On nam je svima uzor i kamo sreće da svijet živi onako kako je Isus živio. Želim Vam mirnu večer, radost i Božji blagoslov milosrdnog Kralja – rekao je između ostalog dekan Sabolek.

Okupljenima se je tada u ime gradonačelnika Dražena BariÅ”ića obratio gospodin Zdenko Sovina i uz zahvalu na velikom broju glasova koje je gradonačelnik dobio u Okuju, podsjetio prisutne na bližu i daljnju povijest Velike Gorica. Izrazio je suosjećanje prema svima koji su morali napustiti domovinu te nagovijestio projekt za sistem odvodnje i radove koji će trajati tri godine.

Uslijedili su nastupi zbora Udruge umirovljenika iz Velike Gorice – Velikogoričkih bisera i Ogranka Seljačke Sloge iz BuÅ”evca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaÅ”titu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.