NK Mraclin je na najljepši mogući način završio 2019. godinu osvojivši malonogometni turnir „Sveta Lucija“ koju povodom dana Grada organizira Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice, a na kojem nastupaju klubovi Nogometnog saveza Velika Gorica. Točnije njih osamnaest, a pobjednik je samo jedan, ove godine NK Mraclin. Nastupili su na turniru i najjači turopoljski klubovi – Gorica (u juniorskom sastavu) i Kurilovec, a završnicu su uz nas izborili Gradići i Polet.

Turnir se igrao u šest skupina po tri momčadi, a pobjednici su izborili polufinale. U našoj grupi igrali smo s Meštricom i Lukavcem. U prvoj utakmici protiv Meštrice poveli smo 2:0 i činilo se da će pobjeda biti lako ostvarena, no naši kvalitetni protivnici okreću utakmicu, te zasluženo pobjeđuju 3:2. Lukavec je pobjedio Meštricu, te nam je za prolaz bila potrebna pobjeda sa dva pogotka, ili jednim u utakmici s velikim brojem golova. Lukavec je poveo 1:0, no u nekoliko minuta preokrećemo rezultat na 3:1. Do kraja utakmice bilo je puno uzbuđenja s obje strane, a na kraju zasluženo pobjeđujemo 5:3, rezultatom koji nam je osigurao prolazak skupine.

U polufinalu smo igrali protiv Mladosti iz Obrezine koja je u skupini iznenađujuće izbacila Kurilovec. Polufinalna utakmica bila je dosta tvrda, bili smo bolji, ali nismo mogli iskoristiti naše šanse. Na kraju utakmica završava rezultatom 0:0, a prolaz osiguravamo boljim izvođenjem sedmeraca. U prvoj utakmici završnice pobjeđujemo Polet rezultatom 3:2, nakon čega nam je za naslov u utakmici s Gradićima dovoljan bio neriješen rezultat. Unatoč tome, naši igrači igrali su na pobjedu, imali su više šansi i trebali su pobjediti, iako su i naši protivnici imali svojih šansi. Na kraju utakmica završava bez pogodataka i slavlje je moglo početi.

Velike čestitke našim igračima predvođenim trenerom Pancirovom. Završnicu su naši nogometaši zbog obaveza morali odigrati bez I. Kosa, Jurića, Kolarića i vratara Dražića. Na gol je u završnici stao Marić koji je zabio i odlučujući sedmerac u utakmici s Obrezinom, te nas vodio do naslova. Unatoč smanjenom igračkom kadru u završnici turnira, naši igrači su se borili i izdržali do kraja, a velike zasluge nose svi pojedinci. Vjerojatno bi trebali izdvojiti Josipa Domitrovića i Mateja Skrbina koji su sve utakmice odigrali gotovo od početka do kraja i sjajno komandirali našom obranom. Naše zimsko pojačanje Matej Skrbin sasvim zasluženo je proglašen najboljim igračem turnira, te je već sad pokazao kakvog smo igrača dobili u momčadi.

Bila je to predivna nedjelja u kojoj je NK Mraclin zaslužio sljedećih godinu dana nositi naslov najbolje malonogometne momčadi među klubovima Nogometnog saveza Velike Gorice. Pred seniorskom momčadi sada je još mjesec dana odmora prije početka priprema za proljetni dio sezone u kojem očekujemo brojne pobjede i zajedničke vesele trenutke.