NK Mraclin je ove subote održao radnu akciju koje se pripremala posljednjih desetak dana. Trebala je to biti akcija prije prve proljetne utakmice na domaćem terenu. No, zbog sadašnje situacije teren Nove grabe još će neko vrijeme biti samo usnula ljepotica. Nova graba bila bi u savršenom stanju jer sve se tempiralo da zasja već za prvu utakmicu. Bubi i njegovi suradnici napravili su sjajan posao na terenu. Nadamo se smirenju virusa početkom četvrtog mjeseca kako bi što prije dočekali proljetna uzbuđenja.

NK Mraclin je pripremao radnu akciju, koju smo s obzirom na stanje na terenu htjeli otkazati, no velik broj naših aktivista to nije dopustio, već se ove subote u 9 sati našao u Grabi i obavio opsežan posao za naš klub. Bilo je tu puno posla, ali mnogo toga se i napravilo. Svlačionice su dobile novi izgled bojanjem u plavo, obojen je i hodnik nijansama bijele i plave, očišćene su kupaone svlačionica, kao i cijeli inventar svlačionica. Veliki posao odrađen je na našoj tribini gdje smo završili prvu fazu radova, a to je postavljanje kvalitetnog poda na cijeloj tribini (novi željeni korak u budućnosti je postavljanje krovišta tribine). Velikim dijelom očišćeno je potkrovlja Nove grabe od kuda je odveženo nekoliko prikolica smeća koje se tamo nalazilo godinama, a dio smeća odvezen je i iz Stare grabe. Tijekom tjedna srušen je stari hrast na samom ulasku na naše parkiralište. Na drugom hrastu kod Stare grabe porezan je dio grana koji je smetao krovištu. Sa strane igrališta Stare grabe srušena je stara lipa i bor koji su smetali krovištu, a koje je bilo potrebno srušiti jer u ovoj godini očekujemo radove na Staroj grabi. Uz dio igrališta Stare grabe očišćeno je prizemno raslinje, kao i višak krošanja na stablima.

Naravno, akcija je ponajviše pokrenuta kako bi se očistile prostorije Nove grabe u kojima su održani radovi. Tijekom prošle godine obnovljena ja kotlovnica, a sada je postavljena cijela toplinska mreža sa radijatorima, napravljena izmjena tuševa, te obnovljena stolarija (vrata i prozori) na cijeloj Novoj grabi.

Ovim putem, NK Mraclin zahvaljuje Gradu Velika Gorica, kao i MO Mraclin koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

No, radovi još uvijek nisu u potpunosti gotovi. Ukoliko to dopusti situacija, nova radna akcija bi se trebala održati u subotu. Potrebno je obojiti ostatak prostorija (našu veliku prostoriju za druženje), nakon bojanja očistiti sve prostorije, očistiti ostatak smeća u potkrovlju, staviti ploče sa prednje i stražnje strane terase kako bi se dodatno zaštitila, završiti čišćenje raslinja na Staroj grabi, te napraviti druge sitne popravke i izmjene. NK Mraclin će zahvaljujući vlastitoj inicijativi, sponzorima i našim aktivistima renovirati dio stražnjeg zida Nove grabe kako bi smanjio prodiranje vlage u prostorije.

Pred nama je još mnogo posla, no zahvaljujući našim dragim aktivistima i prijateljima krećemo dalje kako bi stvorili što bolje uvijete za sve nas! Hvala svima na sudjelovanju i vidimo se u subotu!