Mlade ekipe vatrogasnog podmlatka Zagrebačke županije, njih 40, u Mraclinu su u sklopu jubilarnih 10. Dana sv. Vida odmjerili snage na 2. Memorijalu ‘Tomislav Hrkovac’. Vatrogasnim natjecanjem odali su počast poginulom hrvatskom branitelju, članu DVD-a Mraclin.

– Bio je vrijedan naš član, a kako sjećanje na njega ne bi prešlo u zaborav, pokrenuli smo ovaj Memorijal. Nadamo se da će od iduće godine imati i međunarodni karakter – rekao je predsjednik DVD-a Mraclin Darko Vukašinec.

Članovi više od 40 ekipa, uzrasta od šest do 12 godina, nadmetali su se u rušenju meta brentačama. Među njima je bila i 10-godišnja Leona.Vatrogasci,-vidovo,-djeca,-Mraclin1

—–– Jedan u ekipi otvori poklopac, a ostali uliju vodu u kantu. Dvije cure drukaju, a gađač gađa i metu mora pogoditi što je moguće brže – objašnjavala je Leona.

Zamjenik župana Rudolf Vujević na otvorenju je kazao kako Zagrebačka županija kroz proračun potiče vatrogastvo, pomaže u nabavi opreme i vatrogasnih vozila, a posebno važnim naglasio je rad s mladima.

– Svako ono dijete koje je u vatrogastvu nije na cesti. Vidimo kako ovdje ima puno ekipa, riječ je o županijskom natjecanju. Vidi se kako su vatrogasci snaga naše Županije – naglasio je Vujević.

Izvor: http://www.kronikevg.com

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.