Danas se na Zagrebačkom velesajmu otvara ovogodišnji Interliber, vodeći međunarodni knjižni sajam u Hrvatskoj i jedan od najvećih kulturnih događaja sezone. Glavne izdavačke kuće u pravilu za Interliber čuvaju svoje jake adute, pa iznimka nije ni Školska knjiga, jedna od vodećih izdavačkih kuća ne samo na hrvatskom području nego i u okviru našeg susjedstva. Upravo će se na izložbenom prostoru Školske knjige, u paviljonu 5, sutra, u srijedu 10. studenoga, od 16 do 16.45 h održati interesantna promocija, koju s pravom možemo nazvati mraclinskom. Naime, autor Josip Kos tom će prilikom predstaviti iznimno zanimljiv priručnik koji nas uvodi u svijet – za većinu nas još uvijek gotovo nepoznat – posvećen tehnološkoj budućnosti koja već nadire sa svih strana. Radi se o priručniku “Upoznaj 3D svijet” koji govori o računalnom stvaranju i ispisu 3D objekata, a namijenjen je osmoškolcima (i svima starijima, dodali bismo) koje zanima ova nova tehnologija.

Josip se rukovodio iskustvom koje je skupio u raznim industrijskim primjenama, želeći prenijeti osnove ovih vještina vlastitoj djeci, a zatim je to iskustvo nastojao podijeliti i s ostalim mladim čitateljima koji žele ući u tehnološki svijet, u kojem je, kako kaže mraclinski autor, “samo mašta granica”. Ovo, po mnogo čemu pionirsko djelo Josipa Kosa, bit će jedan od udarnih naslova Školske knjige na Interliberu, a nesumnjivo i glavni mraclinski prilog ovogodišnjoj manifestaciji. 

A što se ove trodimenzionalne meštrije tiče, možda nam Josipov priručnik pomogne da si danas-sutra u Mraclinu ispintamo pristojan tratuvar, ako već ne i cijelu vulicu.

Foto: Josip Kos

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.