Dekan Velikogoričko-odranskog dekanata i dugogodišnji vukovinski župnik vlč. Đuro Sabolek na dan svih majki, predvodio je misu u čast sv. Florijana – kojega slavimo 4. svibnja – i duša svih preminulih vatrogasaca. Članovi DVD-a Mraclin kao i svake godine, formirali su kolonu i laganim, svečanim korakom krenuli prema kapeli sv. Vida gdje su nazočili misnom slavlju.

U svojoj propovijedi župnik je posebno napomenuo potrebu međusobne ljubavi širom svijeta, a najviše u vlastitim obiteljima. U čitanju iz Djela apostolskih o mučeništvu sv. Stjepana, istaknuo je kako je jako važno da uvijek živi duh bratske ljubavi koji će pomoći da mnogi potrebiti ne završe na lomači vlastitog doma. „Lako je moliti za mir u Keniji, a teško za onaj u svojoj kući. Danas Crkva moli posebno za milost koju je Bog u tom čudu stvaranja, povjerio ženi i majci. Ako je na išta ruka dignuta, onda je to na ženu, majku. Svake godine sve je više umrlih, a sve manje novorođenih. Tome nije kriva ni glad ni metak, nego naš egoizam. U takvim, ali i drugim teškim životnim prilikama najvažnija je uloga majke“ – rekao je velečasni Sabolek.

Prisjetio se i riječi pokojnog kardinala Stepinca koji je rekao: “U svemu vam dam da me preteknete, samo u ljubavi ne!”. Prisutnim vatrogascima i svima na misi završno se obratio riječima: „Čestitam vam i potičem vas, budite dobri, ponos i radost mjesta, nada mjesta.”

Foto galerija: Mladen Štuban

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.