Foto: Vlado Vinetić

Kako smo već javili, sukladno dekretima kardinala Josipa Bozanića u Zagrebačkoj nadbiskupiji dogodile su se određene promjene.

Naš velečasni Tomislav Krajačić razriješen je službe župnog vikara u župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini. Svoju će svećeničku službu nastaviti kao župnik župe Svetog Josipa i Gospe Lurdske u Barilovićkom Leskovcu i župe Svetog Vida u Ladvenjaku

IMG_0245
Foto: Vlado Vinetić

Slijedom tih kardinalovih odluka danas je naš vikar u Mraclinu održao svetu misu oproštaja i zahvale. U emotivnom pozdravnom obraćanju vjernicima, velečasni Tomislav se zahvalio na tome što se uvijek osjećao dobro primljen:

– Želim vam zahvaliti za ove lijepe četiri godine gdje sam se navikao na nešto i priraslo mi je srcu. Dom ne čini kuća već ljudi koji u njoj žive a ovdje u ovom mjestu sam se uvijek osjećao kao doma“ – rekao je između ostalog.

IMG_0239
Foto: Vlado Vinetić

U ime mještana, koji su se okupili u prirednji Katice Galeković, riječi podrške pred odlazak u novu sredinu i na župničku dužnost, pročitala je Marija Galeković:

– Neizmjerno smo zahvalni Gospodinu što Vas je poslao upravo u našu župu. Hvala Vam za svaku Vašu molitvu, svetu misu, svako vjenčanje i sprovod. Za sva Vaša dobra djela koja ste učinili za nas a ne mogu se riječima opisati“.

Na kraju su velečasnom Tomislavu uručeni skromni darovi zahvalnosti. S njim se još možemo vidjeti i pozdraviti na današnjem zadnjem danu devetnice u 19 sati kao i sutra na svetkovini Velike Gospe. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će vlč. Cujzek na nogometnom igralištu iza crkve. Mise će biti i u 7, 9 i 18 sati.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.