Vlč. kapelan Matija Vragović i vlč. dekan župnik Đuro Sabolek predslavili su misna slavlja u Mraclinu u kapeli Sv. Vida na Badnju večer i na Božić.

– Za sve ono što nas okružuje potrebno je pronaći onaj istinski mir, onu istinsku radost u nama samima.  Bez obzira na sve probleme i patnje i svo ono što nas muči, onaj istinski mir i radost nalaze se u nama samima i našoj povezanosti s Gospodinom. Potrudimo se stoga ovoga Božića da Božić svetkovina rođenja Gospodinova ne bude samo prisjećanje na događaj koji se dogodio prije dvije tisuće i dvadeset godina. Smisao proslave Božića je da se Isus Krist ovoga Božića, svakoga Božića rodi u našem srcu, da se nastani u našemu srcu, ispuni ga mirom, radošću. Onda smo mi pozvani biti poput pastira da tu radost rođenoga Krista, taj mir koji je s neba sišao na zemlju, donosimo svim ljudima – rekao je u svojoj propovijedi vlč. Matija.

Na blagdan Božića vlč. Sabolek je govorio o bogatstvu Božje riječi u protekla dva dana kao poticaju za naše razmišljanje.

– Svetkovina rođenja našeg spasitelja Isusa Krista, vrijeme kada Bog progovara po svojem sinu. Bog je rođen, postao je čovjekom. Koja je to morala biti silina ljubavi, ljubavi Božje, da On koji je svemoguć, svega stvoritelj, svemu otac, daje sina, drugu Božansku osobu, da postane čovjekom. Samo da mi pokaže koliko me ljubi. Meni postaje u svemu sličan osim i grijehu. Jesam l se pokajao ovog Božića i ponizio se pred Njim? Raskajano rekao “Bože oprosti”? Dobri Bog kuca na naša srca. Želeći vam sretan Božić, neka nam Isusovo rođenje poda spasenje, nemojmo se oglušiti na Njegovu riječ, nemojmo biti zaslijepljeni zabavnošću grijeha i živjeti u tami. Tami svijesti, tami duše. Dopustimo da to svjetlo Njegove riječi prodre u našu dušu i da je prosvijetli, da joj oživi ljubav i puninu u Kristu.

U sljedeća dva dana, svete mise su u našem mjestu po nedjeljnom rasporedu, s početkom u 10 sati.