Foto: vgdanas.hr

“Glejte jenu stvar..” legendarna uzrečica pokojnog HSS-ovca, saborskog zastupnika i narodnog tribuna Josipa Pankretića u nedjelju je lebdjela njegovim Vrbovcem, gdje je održana tradicionalna, 19. manifestacija njemu u sjećanje – Dan s Jožom, u organizaciji Županijske organizacije HSS-a.

Obitelj, brojni članovi stranke na čelu s novoizabranim predsjednikom Krešom Beljakom sa suradnicima, znanci i simpatizeri poklonili su se nad grobom pokojnoga Jože na mjesnom groblju u Dijanešu, a potom bili na misi zadušnici u vrbovečkoj župnoj crkvi, koji je predvodio župnik župe Lovrečka Varoš, vlč. Josip Pavetić. Pozivu HSS-a i ove godine se odazvao Turopoljski banderij kojemu je ovo ujedno bio i prvi od očekivanih šesdesetak izlazaka u 2017. godini.

Foto: vgdanas.hr

– Bez imalo dvojbe možemo reći da je Joža bio dostojan zaštitnik politike i tradicije Hrvatske seljačke stranke, poštenja, pravednosti, tradicionalnih vrijednosti, običaja i nacionalnog identiteta. Njegovi osebujni i srčani govori znatno su formirali hrvatsku političku zbilju i često su nas tjerali na promišljanje i preispitivanje, kako te zbilje, tako i nas samih. Njegova ostavština i karizma „borca za narodnu pravicu“ i danas su sinonim za Hrvatsku seljačku stranku te nam mogu svima poslužiti kao težnja i nepresušna inspiracija. – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

U svečanom dijelu programa održanom u hotelu „Bunčić“ u Vrbovcu, dodijeljena su i priznanja HSS-a Zagrebačke županije „Josip Pankretić“ zaslužnim članovima stranke. Zlatnu značku s likom Josipa Pankretića zaslužili su Stjepan Bregeš i Dejan Jaić, dok su priznanja koje također nose njegovo ime uručena Željku Bukoviću, Stjepanu Kolediću, Ljubici Kos, Vladimiru Kosu, Vladi Kosiću, Mariji Kraljić, Mariji Lindić, Ignacu Štrucelju i Nikoli Vlašiću.

Izvor: vgdanas.hr

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.