Udruga Siscia Vox Mundi u petak, 9. veljače, s početkom u 20 h, održat će koncert sakralne glazbe u kapeli sv. Vida u Mraclinu. Nakon vrlo uspješnih projekata “Upoznaj Miletića” te adventskog koncerta “Rosite nebesa odozgor”, Udruga nastupom u Mraclinu nastavlja s projektima u sezoni 2023-4. Mraclinski koncert pod nazivom “Soli Deo gloria” osmišljen je kao koncert sakralne glazbe za manji vokalni sastav, a cappella.

Voditeljica ansambla je dr. sc. Jelena Blašković Galeković, a članovi su profesionalni i amaterski glazbenici: Monika Pranjić, Ivona Nemeth, Irena Mikšić, Dora Žarinčić, Luka Jajčinović, Iva Mihelić, Tihomir Prša, Juraj Vrkljan, Tomislav Bernić, Ivan Tominac i Luka Celić. Program koncerta pažljivo je odabran. U želji da se predstavi što širi raspon sakralne vokalne glazbe, na programu će se naći neke poznatije skladbe ovog repertoara, odabrane iz opusa A. Brucknera, Palestrine, ali i nezaobilaznog J. S. Bacha – prema čijem geslu je i sam koncert nazvan – zatim suvremenog skladatelja A. Pärta, hrvatskog svećenika i skladatelja I. Kokota te sisačkog skladatelja i svećenika Matije pl. Ivšića.

Posebnost programa jest i izvedba djela crkvenog glazbenika, profesora na Učiteljskom fakultetu u Petrinji i člana vokalnog ansambla Siscia Vox Mundi, Tihomira Prše. Uz njegovu skladbu, koja je praizvedbu imala prije nekoliko godina, vrhunac programa jest praizvedba skladbe “Memorare”, skladatelja i svećenika fra Branimira Novokmeta, koji je ovo djelo posvetio upravo voditeljici Jeleni i njenim sisačkim pjevačima. Dan nakon mraclinskog koncerta, u subotu 10. veljače, isti će se program ponoviti i u Bazilici sv. Kvirina u Sisku, s početkom u 18.30 h.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli ostvarenju ovog projekta, poglavito Župi Vukovina, Sisačkoj biskupiji i Bazilici sv. Kvirina u Sisku.