Prošlog se vikenda u prostorijama Osnovne škole Eugena Kumičića održalo natjecanje u razvijanju poslovnih ideja i projekata – #startupVG. Dva dana, 70 ljudi iz cijele Hrvatske, od Splita, Vinkovaca, Rijeke, Trogira, Zagreba i naravno do Velike Gorice, kreiralo je 21 tim koji su se zabavljali, učili i razvijali svoje ideje uz pomoć mentora.

Prvo mjesto u iznosu od 10 000 kn osvojio je tim Raketa sa svojim projektom ‘CAFA’ – mobilna aplikacija za razvoj, distribuciju, upravljanje i kontrolu pametnih digitalnih uređaja temeljenih na open-source hardware-u i software-u putem smartphone-a. Tim Raketa predstavljali su naši sumještani – Josip Kos i Matija Galeković.

Drugo mjesto (laptop) osvojio je tim Darkside – mobilna aplikacija za osobe s dijabetesom koja sadrži informacije od različitih stručnjaka, mogućnost vođenja dnevnika vrijednosti šećera u krvi i ostalih parametara potrebnih za uspješnu regulaciju bolesti. Treće mjesto pripalo je timu Reci.Da – web aplikacija za vjenčanja gdje mladenci diktiraju “pravila igre” stvaranjem oglasa za željenu kategoriju dobavljača, a dobavljači se javljaju sa svojim ponudama i na taj se način stvara prostor za direktnu i brzu komunikaciju.

“Iznimno smo zadovoljni održanim natjecanjem. #StartupVG premašio je sva naša očekivanja, od inicijalno zamišljenog lokalnog natjecanja prerasli smo u nacionalno natjecanje i privukli značajan broj sudionika iz cijele Hrvatske, Splita, Trogira, Rijeke, Varaždina i Zagreba. Ono što nas je najviše oduševilo i na što smo najviše ponosni su sami sudionici natjecanja, naši mladi, koji su pokazali da su iznimno pametni, poduzetni i kreativni, te spremni napraviti velike stvari. Također ovo natjecanje je samo dodatno potvrdilo da smo kao Grad Velika Gorica izabrali dobar smjer u kojem idemo u dijelu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je stvaranje „infrastrukture“ za poduzetnike početnike” – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

Grad Velika Gorica već je u ovoj godini osigurao sredstva u proračunu za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima početnicima i startup-ovima, kako bi potaknuli inovacije, osnivanje novih poduzeća, startup-ova, otvaranje novih radnih mjesta, te kako bi dali priliku upravo mladim i poduzetnim sugrađanima.

“Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike početnike očekuje se sredinom travnja ove godine, te bih ovom prilikom pozvao sve mlade i poduzetne koji se žele okušati u poduzetničkim vodama da se prijave na natječaj i pokrenu svoj vlastiti posao“ – Izjavio je Domagoj Ilečić pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

Čestitke našim dečkima!

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.