Nogometni klub Mraclin je od 11. do 14. siječnja gostovao u Sarajevu na “Šampion Junior Kupu”, jednom od najvećih nogometnih natjecanja podmlatka u Evropi. Među osamdesetak putnika u dva busa najbrojniji su bili članovi naših mlađih selekcija, a potporu su im dali roditelji, te članovi Uprave. Na put se krenulo u četvrtak u 7 ujutro, a tijekom puta vladalo je veselo i opušteno druženje, pa je samim time putovanje brzo prošlo. Smjestili smo se u hotel, te večerali. 

Petak i subota bili su natjecateljski dani. Na turniru – na kojem je nastupilo nekoliko tisuća dječaka i djevojčica iz osam zemalja – igrali su naši prstići, limači i pioniri. Najbliže prolasku grupe bili su limači, no u posljednjem kolu odigrali su neriješeno, a za prolazak im je trebala pobjeda. Međutim, rezultat nije bio među primarnim ciljevima ovoga puta, već osigurati našoj djeci jedno veliko iskustvo, vidjeti sreću na njihovim licima i dodatno ih motivirati u njihovoj najvećoj sreći, igranju nogometa.

Nedjeljno jutro iskoristili smo za grupni odlazak na Baščaršiju, slikanje, te naravno, uživanje uz ćevape. Točno u podne krenuli smo kući, pomalo umorni, ali i dalje veseli prepričavajući sve događaje koje smo doživjeli prethodnih dana. U 8 sati navečer stigli smo kući gdje su nas dočekali roditelji i dragi prijatelji.

Što reći?! Moramo zahvaliti našim organizatorima puta, vozačima, trenerima, roditeljima, te naravno našoj vrijednoj mladeži zbog koje smo sve ovo i radili. Ovo nam je svima bilo jedno veliko iskustvo i jedva čekamo novo, kao i sve nogometne avanture koje su pred nama.

#gurajte im loptu v goool