Cvjetnica je blagdan koji nas uvodi u Veliki tjedan, vrhunac korizmene priprave za blagdan Uskrsnuća. Obilježava svečani Isusov ulazak u Jeruzalem.

Zbog pandemije koronavirusa euharistijska slavlja diljem Hrvatske održat će se bez vjernika, u skladu s preporukama civilnih i vjerskih vlasti. Kako bi vjernicima omogućili praćenje misa putem radija, televizije ili interneta uslijed pandemije koronavirusa, donosimo popis prijenosa misa na Cvjetnicu kojeg prenosi hkm.hr.

Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će misu u 10 sati u crkvi Tijela Kristova u zagrebačkom naselju Sopot. Prijenos mise izravno će prenositi HTV1 i HR1 kao i HKR.

Prijenos misnog slavlja iz župne crkve sv. Petra apostola u Zagrebu bit će u 11 sati na YouTube kanalu.

Hrvatsko katoličko sveučilište prenosi misu u 12 sati na svom YouTube kanalu. 

Župa Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji prenosi misu u 18:30. Prijenos možete pratiti na YouTube kanalu Nove Eve.

Župa sv. Antuna Padovanskog sa zagrebačkog Svetog Duha prenosi misu od 10:30 sati putem Facebook stranice.

Misa iz Župe Uzvišenja Svetog Križa u Zagrebu prenosi se u 11 i 18:30 sati na Facebook stranici Župa Uzvišenja Svetog Križa Zagreb – Siget i Trnsko.

Župa Presvetog Srca Isusova u Zagrebu u 19 sati prenosi misu putem Facebook stranice “Isusovci” i istoimenog YouTube kanala.

Misu iz Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke s početkom u 11 sati prenosi Radio Marija Bistrica i Facebook stranica svetišta.

Đakovačko-osječka nadbiskupija

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodit će euharistijsko slavlje u đakovačkoj katedrali s početkom u 11 sati. Misu će prenositi Televizija Slavonije i Baranje (STV).

Splitsko-makarska nadbiskupija

Misu u 9 sati iz kapele sv. Tita u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a može se pratiti na TV Jadranu i YouTube kanalu Nadbiskupije.

Misu iz splitske salezijanske župe Pomoćnice kršćana možete pratiti od 17 sati na YouTube kanalu.

Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misu u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku u 10 sati. Prijenos mise može se pratiti putem mrežnih stranica te Facebook i YouTube kanala biskupije.

Gospićko-senjska biskupija

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodit će misu u gospićkoj katedrali Navještenja BDM. Vjernici će misu od 10 sati moći pratiti putem izravnog prijenosa na Facebook stranici Gospićko-senjske biskupije.

Hvarska biskupija

Hvarski biskup Petar Palić slavit će misu u hvarskoj katedrali od 10 sati. Prijenos je moguće pratiti putem lokalnog radija i  Facebook stranice župe Hvar.

Krčka biskupija

Krčki biskup Ivica Petanjak predvodit će u 10 sati misu u krčkoj katedrali. Misa se može pratiti putem livestreama na YouTube kanalu Biskupije Krk iz krčke katedrale te kabelske televizije Grada Krka i lokalnih radio postaja s područja Krčke biskupije: Radio Jadranka – Mali Lošinj, Radio Otok Krk i Radio Rab.

Požeška biskupija

Požeški biskup Antun Škvorčević slavit će misu u katedrali u 11 sati, a prijenos se može pratiti putem biskupijskog portala Facebook stranice Požeške biskupije.

Varaždinska biskupija

Misu u varaždinskoj katedrali u 9 sati predslavit će varaždinski biskup Bože Radoš, a može se pratiti putem VTV Televizije.

Misu koju će predslaviti fra Tomislav Božiček može se pratiti iz župne crkve sv. Antuna Padovanskog iz Čakovca u 11 sati izravnim prijenosom putem webportala E-medjimurje.

Bjelovarsko-križevačka biskupija

Izravni prijenos mise iz župne crkve sv. Ane u Križevcima na Facebook stranici portala Prigorski.hr može se pratiti u 10 sati.

Šibenska biskupija

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvodit će misu u 12 sati u šibenskoj katedrali koja se prenosi na Facebooku Šibenske biskupije.

Porečko i pulska biskupija

Pulska postaja TV NOVA prenosit će misu u 15 sati iz pulske župe sv. Pavla apostola.

Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija prenosi misu u 10 sati koji se može pratiti putem Libertas televizije i Radio Dubrovnika te mrežnih stranica biskupije i Facebook stranice biskupa Uzinića. Misu bez naroda predslavit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Izvan domovine

Hrvatska katolička župa München prenosit će misu u 11 sati putem YouTube kanala.

Hrvatska katolička župa Salzburg prenosit će misu u 11 sati putem YouTubea.

Beogradska nadbiskupija u 8:30 sati misu na hrvatskom jeziku prenosi putem internetske stranice nadbiskupije i Facebook stranice.

Izvor: narod.hr