Foto: Kronike Velike Gorice

Simbolizirajući rimsku stražu koja je čuvala Isusov grob nakon njegove smrti na križu, vatrogasna društva u pojedinim župama našega dekanata običavaju čuvati Isusov grob. U župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini Isusov grob na Veliki petak i Veliku subotu tradicionalno čuvaju vatrogasna društva župe. Ove godine to će biti članovi DVD-a Okuje i Čička Poljana koji će se u petak i subotu izmjenjivati od 17.30 sati.

Na Veliku subotu, u 19.00 sati, ispred Društvenog doma Vukovina, formirat će se svečani ešalon sastavljen od članova devet dobrovoljnih vatrogasnih društava Župe Vukovina (Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje, Vukovina) te krenuti u crkvu gdje će prisustvovati Vazmenom bdijenju koje počinje u 20.00 sati.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin poziva sve članove Društva, ali i članove ostalih društava župe Vukovina, da u svečanim odorama i u što većem broju nazoče Vazmenom bdijenju. Obzirom da je blagoslov hrane sutra u našoj kapeli u 18.30 h može se stići i na jedan i na drugi obred.