MEDITACIJA U DUHU DANAŠNJE BOŽJE RIJEČI

Sveti Bože koji me u drugoj adventskoj nedjelji zoveš da Ti se više otvorim i više približim svojim životom, slavim i častim Tvoju svetu zauzetost za na ljude. Toliko čežnje i brige za čovjekom u svakoj Tvojoj Riječi danas. Toliko ‘nagovaranja’ naše pameti i naše osobnosti u svakom današnjem čitanju. Smijem li ostati ravnodušan i kako ostati tvrdokoran na toliko Tvoje pažnje koju mi posvećuješ, Bože moj. Toliko prekrasnih obećanja po proroku Izaiji u današnjem prvom čitanju… toliko prekrasnih slika s kojima me želiš oduševiti za svoj put, o Bože moj. Hvala Ti za ponudu mira, zajedništva, ljubavi i razumijevanja koja nam šalješ preko Mesije.

Hvala Ti što više od nas ljudi želiš taj sklad na zemlji između, ljudski rečeno, naoko nespojivih elemenata i bića naše prirode. Ali Tebi je sve moguće i Ti ćeš svoja obećanja izvršiti i ona će se dogoditi bez obzira na nas. Zato Te molim pomogni nam da ne ostanemo ravnodušni na Tvoj poziv i Tvoje današnje ponude. Želim doživjeti sklad u samome sebi, u svojoj osobnosti… često sam u raskoraku sam sa sobom, svojih želja i mogućnosti, svojih nadanja i čežnji naspram Tvoje volje… i to nas često udaljava od Tebe. Jer, mi bismo htjeli svoj život ostvariti prema svojim planovima a da se ne pitamo gdje si Ti u svemu tome.

I zato nastaje nesklad u nama a po nama često i oko nas. Narušavamo sklad našega vremena, prirode a najčešće međusobnih ljudskih odnosa. Zato želim u ovom adventu pripremiti put Mesiji, kao nikada do sada. Pavlov poziv iz drugog današnjeg čitanja na postojanost u tome me hrabri i potiče da ustrajem u svojoj odluci da ovaj Božjić bude najduhovniji do sada, najviše prožet Tobom i Tvojim Duhom Svetim… želim poravnati sve prepreke i zapreke na putu po kojem Ti Gospodine želiš doći do mene. To su putovi mojih međuljudskih odnosa s bližnjima jer znam da mi po njima želiš doći. To su putovi naših osobnih susreta kroz molitvu, pobožnosti, sv. mise, klanjanja… u mnogočemu razrovani su to putovi i oštećeni a na dijelovima čak i prekidani… Pomogni mi snagom svoje milosti koja proizlazi iz ove druge nedjelje da ih uredim do svete božićne noći. Da budem vrijedan poput Ivana Krstitelja, ne samo da vičem i druge zovem već i sebe stavim u stanje pripravnosti i spremnosti za trenutak našeg susreta u svetoj božićnoj noći.

Želim Isuse, da Ti put do mene i moje obitelji, mojih prijatelja i znanaca, moje župske zajednice, bude što lakši. Amen.

Izvor: S Bogom svaki dan

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.