GORNJI RED: STEPANIĆ, ZLATKO ČUNČIĆ, JOSIP VINCEK, MLADEN KASUNIĆ, MLADEN KOS, BENC JAMBREČINA, VLADO ŠTUBAN, JOSIP GALEKOVIĆ-JOŠKEC, DRAŽEN KOVAČIĆ, PERO BALAS
DONJI RED: JURA KAPŠ, DAVOR ŠTUBAN, ZLATKO GALEKOVIĆ, RATKO CVETNIĆ, VITOMIR ŠTUBAN, DAVOR GALEKOVIĆ, FRANJO GALEKOVIĆ, ZDRAVKO ŠTUBAN

U to vrijeme, osamdesetih godina prošlog stoljeća, diljem Turopolja za ljetnih mjeseci odigravani su nogometni turniri. Te su se nedjelje jedva čekale, igrao se odličan nogomet, publike nije nedostajalo, nagrade su za skromne nogometaše bile uvijek vrijedne i izazovne, a slast ukupne pobjede nemjerljiva. Nogometni klub Mraclin svoj je turnir organizirao u sklopu Vidovskog proštenja, a itekako posjećeni turniri bili su i u Okujama, Vukovini, Buševcu, Turopolju… Međutim, za tadašnji Dan boraca – koji je bio 4.srpnja – najjači nogometni turnir organizirao je Nogometni klub Udarnik.

Te 1988.godine u mraclinskoj se Grabi igrao sjajan nogomet, a turniri su bili tek prilika za nogometne zaljubljenike diljem Turopolja da na jednom mjestu vide tu moćnu momčad Mraclina. Kako to uvijek biva i na turniru 1988.godine nedostajalo je nekoliko bitnih igrača ‘prve postave’, no kakav god bio i u kojem god sastavu istrčao Mraclin je bio jak, prepoznatljiv i svima opasan.

Na turniru je sudjelovalo 16 momčadi s područja Velike Gorice i Zagreba, a Mraclin je slavio u sve četiri utakmice, u finalnoj nakon boljeg izvođenja ‘penala’, a već tradicionalno je briljirao vratar Mraclina legendarni Zdravko Serginho Štuban. Obranio je dva, bez većih problema, tako da petu seriju nismo ni pucali. Momčad su u finalu pojačali Ivan Brozović i Benc Jambrečina, a Mraclin je pod vodstvom legendarnog Josipa Galekovića Joškeca u finalu igrao u sastavu: Zdravko Štuban, Vitomir Štuban, Ratko Cvetnić, Benc Jambrečina, Franjo Galeković, Zlatko Čunčić, Mladen Kasunić, Davor Štuban, Ivan Brozović, Vlado Štuban, Davor Galeković.

Komentari su zatvoreni.