Foto: Vitomir Štuban

13.rujna 2005.godine- a nakon što je mraclinska nogometna delegacija koju je predvodio predsjednik Mladen Galeković posjetila Zdravka Mamića u plavim maksimirskim salonima – Nogometni klub Dinamo, prvak i turopoljskoj većini omiljeni hrvatski klub, odigravanjem prijateljske utakmice protiv Mraclina otvorio je igralište Nova Graba.

Bio je to praznik nogometa pred više od tisuću gledatelja , što govori da je riječ o najposjećenijoj priredbi u Mraclinu. Prvak je dočekan i ispraćen u sjajnoj atmosferi i sa još boljim ‘trećim poluvremenom’ koje se odigralo na katu tvrtke PPS Galeković, uz tamburaše, vrhunska vina i bogati švedski stol.

Dinamo je u Grabu stigao u vrlo jakom sastavu, a Josip Kuže je od aktivnosti u Mraclinu oslobodio tek Bošnjaka, Eduarda i Modrića. U pratnji omiljenog plavog trenera Josipa Kužea bile su i dvije plave legende iz 1982. godine – športski direktor Zvjezdan Cvetković i trener mlađih selekcija Džemal Mustedanagić. U prvom poluvremenu domaćin je pružio sjajan otpor hrvatskom prvaku, čak je golom Bojana Jelića smanjio na 1:2, da bi u nastavku trener Damir Cvetko dao priliku svima, pa je konačnih 1:6 prihvatljivo postignuće mraclinskih nogometaša. I ono što je također bilo iznimno važno – ostvarena je izvanredna financijska dobit. Utakmicu je sudila u tom trenutku ponajbolja velikogorička trojka – Jurica Mihalj, Zlatko Petrac i Drago Kos.

Facebook komentari

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.