Ovih je dana bilo dosta upita u Mraclinu – kako i gdje pomoći Ukrajini? Ne treba objašnjavati da je Ukrajince pogodilo veliko zlo pa je i potreba za pomoći velika. Ovdje izdvajamo nekoliko organiziranih akcija – Crvenoga križa, Caritasa i Grada Velike Gorice – kojima se svatko može priključiti. 

Crveni križ Velike Gorice prikuplja donacije u svom sjedištu u Cvjetnom naselju. Kako bi se donacije što svrhovitije skupljale Crveni križ je dao i popis najnužnijega. Opširnije na stranicama portala Vgradu.

Grad Gorica se pridružio akciji Crvenoga križa i angažirao svoj stožer Civilne zaštite za dodatnu pomoć u novcu i logistici. Opširnije na stranicama Grada.

Hrvatski Caritas udružio je svoje napore s Caritasom Ukrajine u sklopu usklađene akcije Evropskoga Caritasa. Evo kako možete pomoći.

Dobrodošle su i sve druge lokalne, ali usklađene akcije pomoći. I ne zaboravimo molitvu: „Isus nas je naučio da na dijaboličnu besmisao nasilja trebamo odgovoriti Božjim oružjem, molitvom i postom”, ističe papa Franjo, a njegov predhodnik iz XVI. stoljeća, papa Hadrijan, rekao je “Krunica je bičevanje đavla”. To nam je oružje uvijek pri ruci, a ni neprijatelj nije daleko.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.