MOLITVA U DUHU DANAŠNJE SVETKOVINE I BOŽJE RIJEČI

Dragi Bože, sveti Oče koji ljubiš Sina u čije si ruke sve predao, Kraljevstvo Tvoje želiš da bude i moje.
Po Isusu, Kralju svega stvorenja to mi je Kraljevstvo na dohvat ruke. Slavim Te, Kriste Kralju svega stvorenoga, svega što postoji: po bratu čovjeku, prirodi, svemiru, biljkama, životinjama… Zagledam u Tebe Isuse, Kralju mog života, želim se zagledati u Kraljevstvo Tvoga, koje je za mene probodeno. Molim Te zbog toga za jasan i produhovljen pogled vjere. Jer nije mi lako svoga Kralja gledati probodenog i raspetog na križu. Ali upravo taj prizor s Križa mi govori koliko me moj Bog ljubi; koliko Mu je stalo do mene; koliko sam vrijedan u Njegovim očima.
Ali isto tako znam i prepoznajem koliko sam potreban obraćenja i promjene u svom životu kako Isusova žrtva za moje otkupljenje ne bi bila uzaludna. Stoga, trebam Tvoju milost i pomoć da spoznam sve ono što živim a ne vodi me u Tvoje Kraljevstvo.
Trebam Tvoje milosrđe koje će mi pomoći da nakvasi moje raskajano srce i dušu te da me posveti kako bi Tvoje Kraljevstvo postali moje cijelo biće, a Ti Kralj koji kraljuješ nad mojim mislima, riječima, ponašanju, djelima, gestama, a nadasve mojom pameću i osjećajima.
Blagoslovi me Kralju moga života i neka dođe Kraljevstvo Tvoje. Amen.

Izvor: S Bogom svaki dan

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.