Foto: Katarina Golubi─ç

– Radujemo se svi u Gospodinu i slavimo blagdan Svih svetih. Njihovu se blagdanu vesele an─Ĺeli i zajedno s njima slave Sina Bo┼żjega – naglasio je vele─Źasni kapelan Matija Vragovi─ç predvode─çi, uz dekana i ┼żupnika ─Éuru Saboleka, misno slavlje. – Danas slavimo sve one slavne znane i neznane koji su svojim ┼żivotom zaslu┼żili ┼żivot u vje─Źnosti s Bogom, koji jesu sveti. Na tu svetost pozvani smo i svi mi, svatko od nas ima priliku pridru┼żiti se toj zajednici i upravo za to ┼żelimo moliti u ovome slavlju: da nam Bog bude bli┼żi, da nam pomogne u na┼íem ovozemnom ┼żivotu, u kojem ┼żelimo zaslu┼żiti vje─Źnu radost i vje─Źno zajedni┼ítvo s njime i sa svim svetima koje danas slavimo.

– Na Du┼íni dan vjernici se posebno sje─çaju i u Duhu povezuju sa svojim pokojnicima te time ja─Źaju svoju vjeru u zagrobni ┼żivot i Bo┼żju nagradu. Pod izrazom ÔÇśsvi svetiÔÇÖ ne misli se samo na osobe koje su slu┼żbeno progla┼íene svetima, ve─ç blagdan podsje─ça i na sve one koji nisu stavljeni na oltar ili u kalendar, a ostvarili su velika djela ljubavi prema Bogu i bli┼żnjemu – rekao je izme─Ĺu ostalog vele─Źasni ─Éuro Sabolek.

Osim posje─çivanja njihovih grobova, ┼íto je tako─Ĺer za svaku pohvalu, svim na┼íim voljenim pokojnicima najpotrebnija je molitva za njihove du┼íe u ─Źistili┼ítu. Vo─Ĺeni tim rije─Źima svi vjernici su se nakon mise uputili na groblje i uz Isusov sveti kri┼ż zazvali pomo─ç svih svetaca kako bi dragi Bog usli┼íio njihove molitve.

Foto-galerija: Katarina Golubi─ç