Protekla zima bila je blaga, a njezin kraj neobično topao. Tako smo u proljeće ušli s visokim temperaturama za ovaj dio godine. Toplo vrijeme probudilo je vegetaciju iz zimskog sna pa se, ranije nego inače, prionulo proljetnim radovima. Skladni simfonijski orkestar motornih pila, kosilica i flakserica prevladavao je zvučnom kulisom Mraclina, unatoč pomalo dosadnjikavom povjetarcu. Osim privatnih dvorišta i vrtova, Mraclinci brinu i o javnim površinama. 

Naš preštimani Stjepan pl. Čunčić zvani Farmić svake godine s puno ljubavi i pažnje orezuje drvored lipa kako bi njihove krošnje bile pravilno razvijene i što ljepše. To je posao kojeg ne zna svatko, a sada je idealna prilika da se pridružite g. Čunčiću i uz njega naučite zanat. Lipe su posađene u studenom 2016. godine u sklopu trećih Dučecovih spelancija, a uz brigu naših mještana one su ukras centralnog dijela Mraclina.

Na nešto južnijem frontu, točnije preko puta ceste, djelovala je motorizirana brigada od 5 članova (Nenad Kovačić-Krempi, Matija Kos-Čomi, Josip Vukašinec, Filip Kovačić i Tomislav Krešimir Hubak) i uredila travnate površine u Parku Tomislava Hrkovca te oko Društvenog i Vatrogasnog doma. Valja napomenuti da su naši vatrogasci prije nekoliko dana veći dio parka pokosili traktorskom kosilicom.

Trudom i radom naših mještana Mraclin doteran i zglancan dočekuje Cvjetnicu i Veliki tjedan koji je pred nama.